Kerstdeken haken en meer – video podcast #1


Ja je leest het goed in de titel! Ik ben begonnen met een podcast! Ga gezellig zitten handwerken en kijk en luister mee naar waar ik mee bezig ben qua handwerken, wat mijn plannen zijn en daarnaast ook een leuk nieuwtje of wat informatiefs!

Het is mijn idee om elke maand, naast de vlogs, een podcast op te nemen. Waarom start ik dan nu en wacht ik niet tot het nieuwe jaar? Omdat ik leuk nieuws heb voor jullie! Wat? Dat kan je nu zien in de podcast!

Informatie waar ik het over heb in de podcast

Hierbij linkjes en achtergrond informatie van de maaksels die ik laat zien/waar ik het over heb:
Wie is de mol CAL:
https://madebymriek.com/?page_id=7774

Cowl en muts in de block stitch:
eigen haaksel, geen patroon
Blog van made by Mriek volgt binnenkort

Restjes granny stripe deken:
Patroon van Attic 24: https://attic24.typepad.com/weblog/granny-stripe-blanket.html
Blog en vlog volgen binnenkort

Pandemonium CAL:
https://www.facebook.com/groups/Knitcraftcrochetalongpage
Blog en vlog van made by Mriek volgen binnenkort

Mijn YouTube kanaal waar je je gratis op kunt abonneren zodat je niks mist: https://www.youtube.com/madebymriek

Tomte deken

De tomte deken, het nieuwste pixel patroon van made by Mriek! En natuurlijk extra leuk om samen te haken in de maand december!

Wat gaan we doen? We gaan in december samen de tomte deken haken. Ik geef je niet op wat je wanneer moet haken, je haakt lekker in je eigen tempo en dan is het wel het doel om voor de Kerst (dus 24 december) de deken af te hebben.

Hoe kom ik aan het patroon? Het patroon kan je bij mij bestellen voor 2,50 euro via de mail (madebymriek@gmail.com). Ik stuur je dan een betaalverzoek en als hij betaald is mail ik je het patroon. Dit is wel allemaal handwerk, dus het kan even duren voor je het patroon daadwerkelijk in huis hebt 😉

Welke steek gaan we gebruiken? Dat mag je zelf bepalen. Ik haak hem met de block stitch, maar hij kan ook prima met de corner to corner, 2 stokjes is 1 pixel of granny squares (om een paar voorbeelden te noemen). Let wel op dat door een andere steek te gebruiken jou project een stuk groter of een stuk kleiner kan uitvallen dan mijn deken.

Welk garen heb je nodig en hoeveel? Dat hangt geheel af van jou hand van haken en welke steek je wilt gebruiken. Ik haak hem met restjes Stylecraft Special DK. In het patroon staat hoeveel pixels je totaal van een kleur nodig hebt. Door een proeflapje te haken met het garen dat je wilt gebruiken en de steek die je wilt gebruiken kan je uitrekenen hoeveel garen je nodig hebt en hoe groot jou project ongeveer wordt. Dit staat allemaal uitgelegd in het patroon.

Hoe groot wordt de deken? Dit hangt van veel factoren af, je hand van haken, welk materiaal je gebruikt en welke steek. Ik haak hem met de block stitch en Stylecraft Special DK en heb uitgerekend dat mijn deken ongeveer 96×81 cm wordt exclusief de rand. Hoe je uitrekent hoe groot jou deken wordt staat ook uitgelegd in het patroon.

Vlogs Natuurlijk zal ik over het maak proces van mijn tomte deken vloggen. Dit kan je zien in 3 delen op mijn Youtube kanaal de eerste 3 maandagen van december.

Give away In de podcast vertel ik over de give away. Deel hiervoor je tomte deken project op je Instagram feed met de #tomtedeken (let op dat je profiel op openbaar staat). Heb je geen Instagram? Je kan ook meedoen op Facebook via de ‘Ik hou van pixel haken’ groep. Deel ook hier jou foto met de #tomtedeken. Na de Kerst loot ik onder de gedeelde foto’s een leuke prijs, gemaakt door mij (dat kan zijn een patroon of iets zelf gemaakts, ik weet het nog niet :-)).

Ik hoop dat je zin hebt om mee te haken! Het patroon is dus via de mail bij mij te bestellen voor 2,50 euro. Heb je nog vragen mag je me ook altijd mailen.

Ik hoop veel Tomte dekens voorbij te zien komen in december! 😀

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


3 reacties op “Kerstdeken haken en meer – video podcast #1”

Geef een reactie