Kleren voor de gehaakte lappenpoppen


Ik ben een beetje into de gehaakte lappenpoppen op het moment 🙈 Geef de hormonen maar de schuld 😉

Ik heb nu voor beide meiden een gehaakte lappenpop, een beer voor de grote zus en een koala voor de kleine zus. Vlak na de geboorte van de grote zus (vandaag 3 jaar geleden 🥳) kwam het boek ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ van Sascha Blase van Wagtendonk uit. En weet je wat het leuke was? Hierin stonden kleren voor de lappenpoppen! Een van de eerste dingen die ik dan ook haakte na de bevalling was een geel truitje voor beer.

Nu hebben we bepaalde tradities in huis, zoals de meeste gezinnen/familie’s vast wel hebben. Zo is hier in huis de traditie dat beer een nieuw kledingstuk krijgt als zij jarig is. Ik heb haar gevraagd welke kleuren ze voor een jurk voor beer wilde en mevrouw zei groen, oranje en geel.

U vraagt, mama haakt 😉 Ik ben in de restjes katoen bak gedoken (ik heb nogal wat restjes 🙈) voor de juiste kleurtjes. Zoals je kan zien had ik van groen niet genoeg in dezelfde kleur groen, maar ik kon wel zo leuk een verloop maken met verschillende tinten groen. Zoals je kan zien waren niet alle bolletjes even groot, maar dat geeft juist weer een leuk effect. Door de laatste toeren groen af te wisselen met geel en oranje lijkt het net of er bloemetjes in het gras groeien vond ik zelf 😊
Patroon is de donker blauwe trui uit Gehaakte lappenpoppen 2, alleen langer gemaakt tot jurk, extra kleurwissels na een paar toeren voor een andere tint groen, laatste rijen zijn groen en geel/oranje afgewisseld. Ik haakte onderaan nog een oranje picot randje, bovenaan een rij vasten aan de kraag met geel en de mouwen zijn wat korter en na paar toeren gewisseld van kleur van oranje naar geel.

Beer krijgt deze jurk vandaag, want dit is de verjaardagsjurk en vandaag wordt de grote zus 3 jaar! 🥳 Dus wij hebben een feestje 😄

Vorig jaar op haar verjaardag kreeg ze voor beer een regenboog jurk gebaseerd op de jurkjes van K3. Dit is veruit haar favoriete jurk en die draagt beer dan ook het meeste.
Maar het nadeel van gehaakte lappenpoppen waar veel mee wordt gespeeld, geknuffeld, geslapen en meegesleept is dat ze slijten. Nou is dat natuurlijk met elke favoriete knuffel zo, dus dat is natuurlijk geen probleem. Ondertussen heb ik wel de zwakke plekken van de lappenpoppen ontdekt en dat zijn hier in huis de armen. Ik heb al een paar keer voor beren dokter mogen spelen. Gelukkig hebben we twee beren en kan ik ze stiekem omwisselen als ze slaapt (heeft ze niet door whoohoo) dus heeft de grote zus hier geen idee van.
Maar ik dwaal af 🙈 Waar ik het over wilde hebben is de jurken uit ‘Gehaakte lappenpoppen 2’, want die hebben geen mouwen. Dat is natuurlijk niet erg, maar nu ik weet dat onze lappenpoppen bij de armen het snelste slijten/loslaten wil ik geen jurkjes/shirtjes meer zonder mouwen. Met mouwen geeft gevoelsmatig iig meer stevigheid daar en ik hoop dat de armen dan wat minder snel slijten. Nu kan je gewoon het patroon van de mouwen die bij de truitjes staan gebruiken bij de jurkjes. Probleem opgelost!

Omdat de regenboog jurk van K3 favoriet is hier in huis moesten er mouwen aan komen. Nu is hij al zo vaak gewassen (wit en kleine kids 🙈) dat ik beter een nieuwe kon haken, maar dan nu meteen met korte mouwen. Ik heb op de nieuwe de regenboog ook iets aangepast, ik vond bij de oude jammer dat blauw meteen al afboog naar benden dus dat heb ik meteen aangepakt.

Beer doet het nu al een tijdje zonder regenboog jurk (gelukkig heeft beer in de loop der jaren een hoop kleren gehad 😉) en zal het ook nog even zonder moeten doen. De grote zus mag namelijk binnenkort naar de show van K3 (verjaardagscadeau van opa en oma 🥳) en wat is het leuker dan als ze die dag voor beer de regenboog jurk weer krijgt! Dan weet ik ook zeker dat hij zo wit mogelijk mee naar het concert gaat 😉
Deze jurk is gebaseerd op de rode jurk uit ‘Gehaakte lappenpoppen 2’, zonder strik, met mouwen van de blauwe trui uit hetzelfde boek en met een regenboog erin gehaakt.

Nu heb ik natuurlijk niet alleen maar kleren voor de beer van de grote zus gehaakt, kleren voor de koala van kleine zus mochten natuurlijk niet ontbreken!
Ik vroeg aan de grote zus wat voor kleuren ik moest gebruikten voor een truitje voor de koala van kleine zus. Ze koos voor roze en blauw een mooie combinatie ☺️

Ik heb als hoofdkleur roze gebruikt en er een hartje in gehaakt met blauw en de onderkant, uiteindes van de mouwen en de kraag een randje vasten gegeven met blauw. Dit shirt is gebaseerd op de blauwe trui uit ‘Gehaakte lappenpoppen 2’.

Panda mocht het shirtje even showen, want het shirtje is al ingepakt voor Wuppie. Grote zus mag hem na de geboorte aan haar kleine zus geven, zo heeft ze meteen een cadeautje voor haar mee 😊

Op de foto hierboven zie je het al, koala heeft ook een mooie jurk gekregen en al aan. Met de koala doe ik namelijk een 100 dagen voor de uitgerekende datum fotoproject (waar je hier meer over kunt lezen). Voor grote zus deed ik ook zo’n soort project (kan je ook in deze blog meer over kunt lezen) en haakte ik met verschillende tinten geel, oranje, rood, roze en paars. Het leek mij leuk om dit terug te laten komen in een jurkje voor koala 😊

Ik gebruikte hiervoor het patroon van de rode jurk uit ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ zonder strik en met mouwen zoals bij de blauwe trui uit hetzelfde boek. Ik wisselde elke toer van kleur en elke kleur komt 3x terug. Aan de mouwen, kraag en onderkant jurk haakte ik een rand vasten.

Grote zus zag deze jurk toen hij nog niet af was en vroeg of hij voor beer was. Ik legde uit dat hij voor koala was en ik zag dat ze het jammer vond. Ik vroeg haar of zij er ook een wilde voor beer en ik kreeg een stralende ja. Sindsdien ziet ze koala regelmatig met de jurk aan en heb ik haar niet meer gehoord over de versie voor beer.

Maar die heb ik natuurlijk wel gehaakt! Op dezelfde manier als die van koala. Ze lijken onwijs op elkaar dus besloot ik dat die van koala roze mouwen kreeg (eerste shirt die ik voor koala haakte was roze) en die voor beer gele mouwen (beers eerste shirt was geel).

Nou moet beer nog wel even wachten op dit jurkje. Aangezien ik grote zus er niet meer over hoor bewaar ik hem als cadeautje voor als haar zusje is geboren. Dan heeft zij een cadeautje voor haar zusje (het roze truitje) en haar zusje een cadeautje voor haar (dit jurkje). Hopelijk is dat een leuke ijsbreker tussen de zusjes ☺️

Ach ik smelt helemaal bij de foto hierboven 🥰 Zullen de hormonen wel zijn 🤪
Het is een lekker lang verhaal geworden, leuk als je nog steeds aan het lezen bent 😄

Dit waren voor nu de nieuwe kledingstukken voor beer en koala en met een beschrijving hoe ik de patronen uit het boek ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ heb aangepast om mijn versies te maken. Ik ga ze niet verder uitwerken/uittekenen omdat het niet mijn eigen patronen zijn, maar laat je er vooral door inspireren voor de kleding die jij haakt voor de lappenpoppen of andere knuffels natuurlijk 😄

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


5 reacties op “Kleren voor de gehaakte lappenpoppen”

Geef een reactie