Een tasje voor de memory


Ik maakte laatst een memory van stof (zie hier). Maar een stapeltje met losse lapjes, daar raak je makkelijk wat van kwijt. Dus moest er een etuitje komen om de memory netjes in te bewaren.

Het etuitje maakte in van restjes stof van de memory. Ik had nog wat stroken over van de stof met de plaatjes en ook nog 2 witte vierkanten waar ik de stof met de plaatjes op naaide. Ik maakte hier zonder te meten, improv style, 2 lappen stof van voor de buitenkant van het etui. Ik maakte ze dezelfde grootte en sneed even grote lapjes voor de voering.

Ik maakte het etuitje naar de tutorial van handmade Mieke, alleen dan met mijn eigen maten (ze komen redelijk overeen met de tutorial). Zeker de rits uiteindes zelf maken vind ik erg fijn en dat legt ze heel goed en duidelijk uit.

Het etuitje is niet perfect geworden, maar dat hoeft ook niet. Ik ben geen naaister, ik vind het leuk om te doen en het zijn handige dingen om te maken. Nu kunnen we de lapjes van de memory netjes opruimen en hij kan ook nog in de was als er een keer met plak handjes mee is gespeeld of een een beker limonade overheen is gegaan 😉 En wat ook fijn is, hij is compact dus neemt niet veel ruimte in beslag in je tas. Zo kan je makkelijk overal memory spelen!

De vlog over het maken van de etui kan je hier terug zien.

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3

,

Geef een reactie