Slaapzakjes voor beer


Ik ben druk bezig met Ukkie’s beren familie. Het is een wip (work in progress) waar ik al tijden mee bezig ben en hij moet maar eens afkomen!

Nu ga ik een koffertje pimpen om de beren familie en alle kleertjes in te bewaren. Maar ik wil er ook meteen een plek maken waar de beren lekker kunnen slapen. Nou had ik een matrasje en een dekentje voor kunnen maken zoals ik voor het poppenbedje heb gedaan (je kan hier in de vlog zien wat ik bedoel), maar dat leek me voor in een koffer niet zo praktisch. Het bedje komt op een dubbele bodem en dan steeds een bedje wat weer helemaal opgemaakt moet worden is niet erg peuter vriendelijk. Dus bedacht ik dat een slaapzakje het antwoord is.

Via Pinterest vond ik een tutorial voor een makkelijk slaapzakje. Het is een Engels filmpje op Youtube maar hij is prima te volgen 🙂 Ik gebruikte lange lapjes stof die ik nog had liggen en lappen fleece die ik ook nog in huis had (altijd fijn als je alles al in huis hebt :-D) De lange lapjes stof waren alleen te smal, dus heb ik ze (ook één samen met mijn dochter) aan elkaar genaaid zodat de lap breed genoeg zou zijn.

Daarna moest ik voor de afmetingen even puzzelen met het koffertje, want daar moest hij natuurlijk wel inpassen 🙂 Exacte maten heb ik niet, ik heb wel een tip. Ik heb namelijk het koffertje in de breedte en lengte opgemeten en geen rekening gehouden met de ronde hoeken in het koffertje … Ik vind het geen ramp, maar als je dat niet zou willen zou je 2 hoeken rond moeten maken (vraag me alleen niet hoe xD) of het hele slaapzakje wat kleiner/smaller.

Ik mocht haar beer even lenen om wat foto’s te maken, maar ze stond ongeduldig naast me te wachten tot ze haar beer weer terug mocht 🙂 Gekke kleine lieve beren vriendin heb ik ook 🙂

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3


Eén reactie op “Slaapzakjes voor beer”

Geef een reactie