Over mij

Hoi, ik ben Marieke van made by Mriek. Leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen.

Ik ben bekend van het vloggen op Youtube over mijn creatviteiten zoals (pixel) haken. Ik doe dit met veel plezier en ik deel graag wat en hoe ik het maak.

Dierencupcakes haken – Marieke Dissel – 2013
Feestpoppetjes haken – Marieke Dissel – 2014

Het haken begon voor mij in het najaar van 2009, ik startte met het haken van amigurumi’s (gehaakte knuffeltjes) nadat ik mezelf had leren breien en daar niet veel knuffel patronen voor beschikbaar waren. Al snel begon ik ook knuffeltjes te ontwerpen en zo ontstonden er 2 haakboeken van mijn hand ‘Dierencupcakes haken’ en ‘Feestpoppetjes haken’.

Hierna verschoof mijn haak interesse van amigurumi’s naar sjaals en dekens. En die dekens werden niet zomaar dekens maar pixel gehaakte dekens. Bij pixel haken haak je een patroon door middel van kleurwissels. Zo ontstaan er de mooiste figuren zo in je handen. Ik kan daar zo van genieten en doe dat nog steeds met veel plezier.

Sinds de komst van mijn dochter ligt het haken op een iets lager pitje aangezien er ook een naaimachine in huis is gekomen. In 2018 werd ik verliefd op improvisatie quilten en daar ben ik op dit moment mijn weg in aan het vinden. Ik vind het fijne aan improvisatie quilten dat het allemaal niet perfect hoeft en op de centimeter hoeft te kloppen, maar er toch de mooiste dingen kunnen ontstaan.

Op sociale media ben ik al lange tijd actief. Ik heb sinds 2010 een blog op blogspot en ben actief op Facebook en Instagram. Sinds 2017 ben ik gestart met vloggen op Youtube. Een nieuw groot avontuur waar je je eigenlijk nog meer blootgeeft en mensen een nog groter kijkje in mijn fröbel wereld krijgen. Ik vlog weekelijks met veel plezier 😀

Ik hoop op deze site ook weer mijn creativiteiten met de wereld te kunnen delen. Voor mijn gevoel was het tijd om weer regelmatig een verhaaltje op internet te zetten en mijn oude blog voelde daar niet goed bij. Hij blijft wel bestaan zodat je daar altijd nog dingen terug kunt kijken en lezen, maar vanaf nu komen de nieuwe verhalen op deze site.

Veel plezier op mijn site!

Wil je niks missen? Abonneer je dan op mijn blog:

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤