Vakantie haaksels


De meivakantie zit er weer op en wat hebben wij ervan genoten. We waren met z’n allen vrij en zijn op vakantie geweest. Op vakantie heb ik ook nog wat gehaakt en ik deel mijn maaksels graag met jullie 😊

Ik begon met een K3 jurk voor de knuffels van m’n dochters. Met een nieuwe K3 kwam er ook een nieuw jurkje en de gehaakte koala en beren lappenpop van de dames doen graag in stijl mee. Koala is niet alleen favoriet bij de jongste, ook haar Hazel laat ze niet meer los en die draagt ook de jurkjes en shirts van koala, dus ik mag 3 jurkjes gaan haken.

De jurkjes zijn naar het patroon van Sascha Blase – van Wagtendonk uit het boek Gehaakte lappenpoppen 2. Ik heb zelf het regenboog patroon bedacht die erop moest komen, anders is het geen echt K3 jurkje. Ik kocht garen van Yarn & Colors bij Marlaine in de opheffingsuitverkoop (zo jammer dat ze moesten stoppen 🙁).

Voor de kleurwissels maakte ik gebruik van de tapestry en pixel haak techniek. Met tapestry neem je de draden mee (dit deed ik met blauw) en met pixel haken neem je de draden niet mee (deed ik met de regenboog kleuren). Het bevestigde voor mij alleen maar meer dat ik weg ben van pixel haken. Het blauwe meeloopdraadje zie je namelijk door de regenboog heen en dit vind ik toch wel erg jammer. Ik ben inmiddels begonnen met jurkje 2 met alleen de pixel haak techniek en dat vind ik toch echt veel mooier 😊 Ik zal het verschil binnenkort laten zien in een video podcast, dan kan je het verschil ook goed zien.

Verder kwam dit schatje uit m’n haaknaald gekropen. Jaja, Marieke heeft een nieuwe amigurumi ontworpen 😄 Ik vind hem zo klein en schattig, ik ben er helemaal verliefd op 😊 Ik ontwierp hem al voor de vakantie, maar haakte er nog 1 op onze vakantie, deze op de foto 😊 Er zitten nog wat verbeterpuntjes aan, maar dat komt in een volgende versie. Ik gebruikte allemaal restjes garen, wel 100% katoen.

Ik heb niet onwijs veel gehaakt in de vakantie, maar ik heb dan ook genoten van m’n gezin en alle andere activiteiten die we hebben gedaan op vakantie 😊

Ik hoop snel weer een video podcast op te nemen (het is alweer even geleden) en daarbij met jullie te delen wat ik voor de rest allemaal heb gemaakt de afgelopen maanden. Voor nu moet ik even kijken waar ik mijn focus op ga leggen qua haken. Ik heb een beetje veel projecten lopen en dat maakt me onrustig. Tijd om weer eens te plannen en kijken wat ik wanneer wil lanceren, want er komen een hoop leuke dingen aan (maar het kan nog even duren dus heb geduld met mij 😉)

Liefs,
Mriek 💛🌷

Gebruikte materialen K3 jurk
Patroon: Rode jurk grote lappenpop uit ‘gehaakte lappenpoppen 2’
Garen: Yarn & Colors Must Have in de kleuren: 060 navy blue, 032 pepper, 020 orange, 014 sunflower, 066 blue lake en 051 plum.

Gebruikte materialen schildpadje
Patroon: nieuw ontwerp made by Mriek (volgt later dit jaar)
Garen: restjes 100% katoen

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie