Wandhangers haken van Sint en Piet pixel cupcake patroon – vlog 111


In de vorige Video Podcast kondigde ik het patroon al aan; de Sint en Piet pixel cupcakes. Het patroon in gemaakt en te koop in mijn Etsy shop maar natuurlijk moest hij ook gehaakt worden! Het was spannend of in ze voor Pakjesavond gehaakt zou hebben en dan ook nog een blog/vlog online. Maar schijnbaar is het gelukt want hieronder vind je de vlog! 😀


Linkjes

Hierbij de linkjes van de maaksels die ik laat zien/waar ik het over heb:

Patroon van de Sint en Piet pixel cupcake: https://www.etsy.com/nl/listing/1120035511/sint-en-piet-cupcake-pixel-patroon-made?ref=shop_home_feat_2

Uitleg pixel haken met de block stitch van made by Mriek: https://madebymriek.com/2020/11/23/block-stitch-pixel-haken/

Mijn YouTube kanaal waar je je gratis op kunt abonneren zodat je niks mist: https://www.youtube.com/madebymriek


Zoals je in de vlog kan zien leg ik hier ook uit hoe ik wandhangers heb gemaakt van deze 2 leuke gehaakte lapjes. Maar je kan er natuurlijk ook een kussentje van maken of als je granny squares gebruikt een deken.

Ik koos om te pixel haken met de block stitch, zo pixel hakenblijft toch wel een van mijn favorieten 🙂 Maar de keuze hoe je pixel haakt ligt geheel bij jou. In het patroon staan ze ook uitgeschreven, dus je krijgt niet alleen een pixel tekening. Ze staan uitgeschreven voor de corner to corner, block stitch/2 stokjes is 1 steeds rechts begonnen en 2 stokjes is 1 pixel heen en weer gehaakt.

Zin gekregen om ook met dit patroon aan de slag te gaan? Je kan hem bestellen in mijn Etsy shop en t/m 5 december 2021 krijg je 1 euro korting met de kortingscode Sint2021. Dus hij is nog maar even geldig 😉 Patroon blijft ook na 5 december te bestellen natuurlijk 🙂

Ik vind het zo leuk hoe mijn jongste steeds op de gehaakte Sint en Piet reageerde. Overal waar ze Sinterklaas ziet roept en wijst ze en nu kon ze dat thuis ook doen. Het is ook gewoon zo schattig hoe ze Sinterklaas zegt en dan ook nog mama gemaakt, mijn hart maakt een sprongetje. Ik heb er een paar keer snel mijn camera bij gepakt als ze dat deed, ze heeft Sint en Piet zelfs een kusje gegeven, zo cute! Ik vond dat zo leuk persoonlijk dat ik die momentjes ook niet uit de vlog kon houden. Ik ben benieuwd hoe ze volgend jaar op deze haaksels reageert als ze tevoorschijn komen. Zal vast weer heel anders zijn, nog een jaartje geduld. Misschien heb ik ze dan wel opgespannen, hihi.

Liefs,
Mriek

Gebruikte materialen:
Patroon: Sint en Piet pixel cupcake van made by Mriek (Marieke Dissel)
Garen: Restjes Stylecraft Special DK in de kleuren: Black 1002, Wisteria 1432, White 1001, Lipstick 1246, Matador 1010, Citron 1263, Sunshine 1114, Apricot 1026, Grass Green 1821, Spring Green 1316, Fiesta 1257 en Copper 1029.

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie