Projectbag gevuld met snoepjes


Soms kom je op een punt dat je het even niet meer weet. Waar doe ik goed aan? Wat maakt mij blij? Waar sta ik voor? Wat wil ik? Lastige vragen waar je niet 1 2 3 antwoord op hebt. Waar je de tijd voor moet nemen en wat ik daarvoor nodig had was rust creëeren.

Een grote tijds opslokker is voor mij sociale media, met in het bijzonder Instagram. Uren doelloos scrollen, alle stories van iedereen bekijken. Werd ik er vrolijk van? Nee eigenlijk niet, en beter voelde ik mij er ook niet door. Ik zag iedereen de mooiste dingen maken en ik ‘had er de tijd niet voor’. Haha dan moet je de tijd maken en je telefoon neerleggen…

Zo gezegd zo gedaan? Nee, ik struggel hier eigenlijk al onwijs lang mee. Ik wil er vanaf, maar kan ook niet zonder. Ik kan wel zonder, dat heb ik de laatste tijd wel aan mezelf bewezen, maar als ik meer wil bereiken met made by Mriek heb ik ook sociale media nodig.

Dus heb ik iedereen die ik volgde op Instagram verwijderd. Niks persoonlijks, puur zelf bescherming 💛 En langzaam, heel langzaam ben ik weer mensen aan het volgen. En als het account niet bij mij past ontvolg ik weer. Zoals ik zei, niks persoonlijks 💛 alleen wil ik dat sociale media mij minder opslokken dan dat ze deden. Zodat ik ook tijd heb om te creëeren en te haken 😊

Wat haak ik op het moment? Vooral dingen waar ik blij van wordt en waar ik niet te veel bij na hoef te denken. Op dit moment zijn dat 3 projecten, mijn 361 dagen pixel deken, het nieuwe pixel ontwerp waar ik in het voorjaar mee was begonnen (pixel deel is klaar en afgehecht, nu de rest nog) en ik heb een oud ontwerpje uit de oude doos gehaald de #grannysquaretwist.

Deze ontwierp ik een jaar of 5 geleden al, maar ben ik nooit mee verder gegaan. En nu was daar opeens de tijd en ruimte, om gewoon te haken, niet te veel na te denken en gewoon te haken. Want dat is wat ik nodig heb, om antwoord te krijgen op de vragen uit het begin van deze post.

Heb ik de antwoorden al? Nee. Wordt daaraan gewerkt? Ja! Alleen met 2 kleine kindjes gaat alles wat langzamer dan ik zou willen. Tel daar nog werk, manlief, huishouden en een verhuizing erbij op en de agenda zit overvol 🙄

Gelukkig konden we ondanks alle drukte wel even een weekje met z’n 4tjes op vakantie en wat hebben we geboft met het weer! ☀️ Natuurlijk ging er ook een haakwerkje mee en dat zijn de bollen die ik extra had gekocht maar hoogst waarschijnlijk niet nodig heb voor de pandemonium CAL waar ik nog aan werk (die is helemaal gehaakt op de rand na. Was ik wel aan begonnen maar heb ik weer uit mogen halen en moet ik verder aan puzzelen. Nu even geen zin in, komt later wel 😉)

Dus had ik een projectbag gevuld met snoepjes mee 💛😊 Budgetyarn acrylic DK snoepjes en ben ik gaan haken. Ik heb nog nooit een project van granny squares met elke toer een andere kleur volgehouden, dus probeerde ik het zoals ik Angie van Le Monde De Sucrette op Instagram heel vaak had zien doen; eerst van een x aantal squares toer 1 haken, dan toer 2, dan toer 3, enz. Ik werk ook nog eens netjes de draadjes weg en wordt er helemaal happy van! Had ik niet verwacht maar het gebeurt wel 😊

Heel ver ben ik nog niet, maar ik had spontaan het gevoel dat ik dit project en de kleurtjes met jullie wilde delen. Gewoon omdat ik daar zin in heb en niet om een algoritme tevreden te stellen (waar dan ook, want die zitten overal volgens mij 🤔)

Komt er nu weer regelmatig een post van mij online? En de vlogs/podcasts? Voorlopig blijft dat nog plat liggen, ik heb een boel ballen die ik aan het jongleren ben en ik kan gewoon niet alles. Hoe graag ik dat ook zou willen, tijd en energie zijn schaars, dus eerst de meest belangrijke dingen en daarna komt de rest wel weer. En als ik zin en tijd heb dan komt er vast wel meer online, maar de hele zomer ga ik mij er iig niet voor vastleggen. En het najaar? Dat zie ik dan wel weer.

Nu eerst genieten van het nu, en de haakwerkjes die ik maak natuurlijk.

Veel liefs,

Mriek 💛🌷


Geef een reactie