Kussen borduren


Een kussen borduren, klinkt niet ingewikkeld en is het eigenlijk ook niet. Ik vond het vooral erg leuk om op deze manier een van de eerste schrijfsels van mijn dochter vast te kunnen leggen.

Ik heb dit op mijn eigen eigenwijze manier gedaan. Je kan dit doen met speciaal in water oplosbaar papier of met een speciale stift/pen op de stof schrijven die ook oplost in water. Ik heb dit gedaan met bakpapier.

Ik heb mijn dochter op een vel bakpapier ‘papa mama Kiana Aline’ laten schrijven. Dit liep een beetje in elkaar over en werd steeds groter, dus ik heb het zelf nogmaals overgetrokken op een nieuw bakpapiertje met een leuke layout.
Ik heb toen 100% katoenen stof, een naainaald, DMC borduurgaren, spelden en een borduurring gepakt. Ik speldde het bakpapier met het patroon (de geschreven tekst) op de stof en deed hem in de borduurring. Toen kon het borduren gaan beginnen! Met 1 draadje borduurgaren in de naainaald maakte ik stiksteekjes. Ik ging hierbij door de stof en door het bakpapier heen, dus ik maakte eigenlijk het bakpapier vast aan de stof.
Ik verplaatste de borduurring regelmatig om elk stukje van het patroon te kunnen borduren. Elk woord een ander kleurtje omdat ik dat leuk vond 🙂
Nadat ik het hele patroon had geborduurd kwam het leukste deel: voorzichtig het bakpapier los scheuren. Door de kleine gaatjes die je er met het borduren in hebt gemaakt gaat dit vrij makkelijk, maar ik zou niet heel hard gaan trekken want anders trek je dadelijk misschien je borduurwerk kapot.
Het borduren is klaar! Mijn dochter zat helemaal te glimmen van trots toen ze dit zag 😀

Ik heb met behulp van de uitleg van SewNatural een kussenhoes gemaakt van de lap stof en nu heeft ze haar eigen geschreven kussen op de bank liggen.
Oh en op de achterkant heb ik nog even mijn dochters naam en wanneer ze dit schreef uit de losse pols geborduurd. Wel zo leuk om de herinnering compleet te maken dacht ik zo 😀

Heb jij eens een tekening of schrijfsel van je kindje op een originele manier bewaard? Ik ben benieuwd 🙂

Liefs,
Mriek

Gebruikte materialen:
Wit 100% katoen van de Kringloop
DMC borduurgaren in de kleuren paars, rood, oranje en geel

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie