Gehaakte rammelvriendjes


Goedemorgen, tijd voor een nieuw blogje vandaag weer 🙂
Vorig jaar heb ik twee kleine vriendjes gehaakt voor een nieuwe wereldburger en zijn grote zus!

Ik heb hiervoor het boek ‘Rammelaars en knuffels haken voor baby’s’ van Annemarie Arts gebruikt. Hierin staan leuke cadeautjes juist voor baby’s en ook voor de grote broer/zus!

Ik heb ook een setje gehaakt voor mijn meiden. Ze belandden in de kraammand die we voor beide dames hadden gemaakt om zo echt te vieren dat grote zus een klein zusje had gekregen.

Meer over dit vrolijke tweetal lees je hier en hier.

Maar ik ging dus aan de slag voor een grote zus, maar of ze een broertje of zusje zou krijgen was nog een verassing. Ik besloot de knuffel van prinses Pippa voor de grote zus te haken. Als ze een zusje zou krijgen dan ook een prinses rammelaar, bij een broertje zou het een piraten rammelaar worden.

Prinses Pippa werd het dus, met Durable Cosy fine gehaakt. Ik gebruikte dezelfde kleuren als in het boek staat genoemd. Ik meen me te herinneren dat ik wel een foutje heb gemaakt met het haken, vraag me niet meer waar xD Maar het blijft mijn leercurve, goed patronen lezen; zeker als het niet je eigen patroon is! xD

En de grote zus kreeg een BROERTJE! Dus mocht ik ook aan de slag met de rammel piraat! Annemarie heeft leuke en duidelijke patronen ontworpen, goed te volgen (mits je goed lees … xD) En een rammel vriendje op deze manier aan de ring bevestigd is gewoon top! Goed te haken en niet onbelangrijk, ook goed vast te houden door de kleintjes!

Ik haakte Pim met allemaal restjes katoen die ik nog had liggen, dus vraag me niet welke kleuren ik exact heb gebruikt. Maar juist door restjes te combineren geeft het wel weer een heel leuk effect (al zeg ik het zelf :-))

De dame en heer zijn goed ontvangen door de dame en heer, altijd goed om te horen!
Heb jij al wel eens kraamcadeautjes gehaakt? Heb jij een favoriet wat je graag haakt voor een baby (en grote broer/zus)?

Liefs,
Mriek

Gebruikte materialen:
Patroon: Pippa prinses knuffel & Pim Piraat rammelaar uit het boek ‘Rammelaars en knuffels haken voor baby’s’ van Annemarie Arts.
Garen: Pippa prinses knuffel met Durable Cosy Fine, zelfde kleuren als in het boek staat vermeld. Pim Piraat rammelaar met restjes katoen voor haaknaald 2,5mm/3mm
Founituren: Knuffelvulling, houten ring en rammelschijfje
Ik koos ervoor om de ogen te borduren ipv veiligheidsoogjes te gebruiken.

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie