Haken, made by Mriek

Kalimba – one big granny a week #22

Een Kalimba, wie kent het niet? Veel mensen denk ik ๐Ÿ˜‰ Ik kwam hem tegen door een reclame op Instagram en was eigenlijk meteen verkocht. Ik zocht al een tijd naar een instrument die ik kon bespelen en niet al te ingewikkeld was en veel ruimte in beslag zou nemen. Toen kwam deze mooierd zo ineens op m’n pad. Een leuk dingetje die ook niet meteen een fortuin kost, maar je wel muziek mee kan maken.

Een Kalimba is een duimpiano, je bespeeld hem door met je duimen op de toetsen naar beneden te schuiven is het eigenlijk soort van. Ik heb helaas niet al te veel tijd om erop te spelen, maar dit is wel iets wat ik kan combineren met de kids. Mama speelt een deuntje terwijl zij spelen of erop dansen. Oudste dochter vindt het ook erg leuk om op de Kalimba te spelen, dus dat doet ze dan ook graag ๐Ÿ˜„

Hoe klinkt een Kalimba? Hieronder op het filmpje speel ik een deuntje. Hij ging nog foutloos ook ๐Ÿ˜Š

Ik kan iig me af en toe even verliezen in het muziek maken. Stiekem miste ik toch wel heel erg om iets met muziek te doen en ik ben blij dat ik de Kalimba daarvoor gevonden heb ๐Ÿ˜„

Bespeel jij een instrument? Ik ben benieuwd ๐Ÿ˜Š

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1114 Sunshine
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ๐Ÿ’›

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s