Granny stripe van restjes


Pixel haken, onwijs leuk om te doen maar je houdt er zoveel restjes garen aan over. Wat kan je ermee doen?

Een heleboel! Hihi, ik kon het niet laten om dat te schrijven 😉 De grotere bollen kan je gebruiken voor nog een leuke deken. Zo heb ik al mijn restjes Stylecraft Special DK gebruikt voor de Ratsche Boho Hippie deken die ik vorig jaar afhaakte.

Maar met pixel haken houd je ook heel veel kleine restjes over. Ik maak altijd veel knijpers met garen voor het pixel haken, zodat als ik aan de haak ben ik lekker door kan haken. Het is altijd gokken hoeveel erop moet, soms moet je nog een extra knijpertje maken en soms houd je er 5 van 1 kleur over xD Maar wat doe ik met al die kleine stukjes garen?

Ik heb per project het garen aan elkaar geknoopt met de magic knot en koos een steek uit die ik wilde haken om zo een deken te maken. Het werd een simpele granny stripe naar het patroon van Attic 24. Het is wel grappig dat ik alle projecten door de kleuren toch terug zie in dit project 😀

Onderin zitten de restjes van de Ratsche Boho Hippie deken, dan volgt de Harry Potter deken, m’n a square a day project van 2018, de Me to You pixel deken, de Hoera een jongen en Hoera een meisje slinger en als laatste de restjes van de pixel zuster.

Zoals je ziet wordt het een bont geheel. Maar dat vind ik alleen maar leuk. En het voordeel is ook dat ik het niet erg vind als de meiden ermee spelen thuis, dat vind ik met mn Harry Potter deken of een van m’n square a day projecten toch niet zo fijn. 🙈 De Ratsche Boho Hippie deken is ook echt zo’n speel deken op de bank en deze mag daar over een tijdje ook bij! 😀

Nu is het wel weer wachten tot ik wat projecten heb afgerond om de restjes hier in te gaan verwerken! Er ligt garen klaar voor 2 grote projecten en 1 iets minder groot project ligt al een tijdje te wachten om afgerond te worden. Genoeg restjes liggen er in ieder geval in het verschied!

Wat doe jij met de restjes van je pixel haakwerk?

Liefs,
Mriek

Garen: Stylecraft Special DK allemaal kleine restjes
Haaknaald: 5,5mm
Patroon: granny stripe, Attic 24

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


2 reacties op “Granny stripe van restjes”

  1. Leuk, die restjes ophaken. Ik ben toevallig vorige week ook mijn resten acryl gaan verwerken tot iets…
    Fijne dag, groetjes Sofie

Geef een reactie