Wees lief voor jezelf – one big granny a week #14


We leven in een gekke tijd. Een maand geleden zag ieders leven er heel anders uit dan nu. Een maand geleden zagen sommigen al aankomen dat er een hoop zou veranderen, maar een jaar geleden nog niemand.

‘Wees lief voor elkaar’, ‘blijf binnen’, ‘samen sterk’ zijn dingen die je nu veel tegenkomt in het nieuws en op social media. Ik mis alleen iets. Wees ook lief voor jezelf. Je hebt misschien meer ballen hoog te houden omdat je de kinderen thuis moet helpen met schoolwerk, of je hebt een bal minder hoog te houden omdat je niet kan of niet meer mag werken. Beide dingen kunnen heel zwaar zijn, beide op een andere manier.

Tegen iedereen wil ik zeggen, ‘wees lief voor jezelf’. Wat je ook doet, je doet het goed. Lukt het thuis scholen even niet, morgen weer een dag. Mag je niet meer werken of wordt je contract niet verlengd in deze tijd, het komt goed. Iedereen doet z’n best, daar geloof ik in, maar vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen. Een stapje terug te nemen, iets voor jezelf doen om te ontspannen en weer even jij te zijn.

Ik mag dat absoluut ook meer doen. Ik keek er naar uit om weer te gaan werken na een tijd thuis zijn. Even zonder kids, weer even Marieke zijn en niet alleen mama. Ik heb tot nu toe niet 1 gewone week gedraaid, mede door de corona crisis. Ik ben meer thuis, en de kids ook. Toch weer meer mama en minder Marieke.

Oudste dochter is klaar voor school, heeft meer uitdaging nodig, maar mist de gewone weken ook onwijs. Ik doe m’n best om elke dag wat extra uitdaging te bieden, maar ook de dagen zo normaal mogelijk te laten verlopen voor haar. Dat is best een uitdaging met nog een baby en een man die thuis werkt. Ik wil dat ze meer speelt en minder tv kijkt, maar dat terwijl we ook niet meer dagelijks de hort op gaan bleek hier niet te werken.

Donderdag was ik na een paar gebroken nachten gewoon op. Manlief moest werken en het leven met 2 kids draait gewoon door. Donderdag probeerde ik nog alle ballen hoog te houden, wat eindigde in 3 huilende meiden en een man die naar beneden kwam van z’n werk om te ondersteunen. Niet de bedoeling natuurlijk en een eye opener, dit moet anders.

Dus vrijdagochtend liep ik in m’n pyjama en stond de tv aan. Kinderen en ikzelf werden natuurlijk gewoon gevoed enzo en ik kon weer even adem halen. Terwijl dochterlief tv keek vlechtte ik haar haren in. Zij blij en ik blij. ‘s Middags ging ze uitgebreid in bad en ik kon ondertussen boven even rommelen op de kamers. Aan het eind van de dag was ik ondanks de gebrek aan slaap niet helemaal gesloopt en kon genieten van een rustig avondje. Het was een fijne dag voor ons allemaal.

De bad rand ligt nog vol met speeltjes, maar dat betekent niet dat ik niet in bad kan ontspannen. Ik had ze op kunnen ruimen voor de foto, maar wie doe ik daar een plezier mee? Dit is hoe het is en dat is goed. Ik ben lief voor mezelf 🌷

Nu ik dit typ is het zaterdagavond, en ik lig in bad. Mijn lijf schreeuwde al tijden om een bad, lekker ontspannen in het warme water, maar ik kon er niet eerder aan toe geven terwijl ik weet hoeveel het mij helpt.

Wat ik hiermee wil zeggen is wees lief voor jezelf, zoek iets waardoor je weer oplaadt waar je energie van krijgt. Of dat nou joggen is in de tuin, op de bank ploffen en tv kijken, een boek lezen, gek dansen met de kids het is allemaal goed. Iedereen mist z’n oude leven van een maand geleden, maar laten we er het beste van maken met z’n allen. Ook voor jezelf 🌷

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1240 Soft Peach
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie