Pixel gehaakte zuster


Daar is ze dan, de pixel gehaakte zuster! Je hebt misschien wel al gezien dat Annemarie en ik onze krachten hebben gebundeld in de strijd tegen het corona virus en er daarom speciaal een haakpatroon te bestellen is t/m 5 april en wel die van het zuster gelukspoppetje in amigurumi vorm van Annemarie Arts en in pixel vorm (gebaseerd op die van Annemarie) van mij.

Toen het patroon 2 weken geleden uitkwam had ik de pixel variant nog niet gehaakt, wel met strijkkralen gemaakt, maar er moest natuurlijk wel een gehaakte versie komen. Speciaal voor het goede doel heb ik daarom mijn vlog camera erbij gepakt en een vlog gemaakt over het haak proces.

Weer elke week vloggen zit er nog even niet in met twee kleintjes full time thuis, maar ik ben wel vast voorbereidingen aan het treffen om weer wekelijks terug te komen op YouTube. Dus abonneer je je vooral op mijn kanaal als je dat niet wilt missen (als je daarna op het belletje klikt en dan op alles krijg je een melding als er weer een nieuw filmpje op mijn kanaal staat).

Maar goed, terug naar de gepixelhaakte zuster 🙂 Ik haakte hem met 2 stokjes = 1 pixel met Stylecraft Special DK. Ik maakte er een wandhanger van en omdat ik geen mooi stokje in huis had ging ik op zoek naar een alternatief, ik wilde hier in deze tijd niet speciaal voor naar de bouwmarkt. Mijn idee was om een satéprikker te gebruiken, maar die was te smal. Ik bedacht me dat we nog eetstokjes in huis hebben die we nooit gebruiken dus die heb ik gebruikt maar een breinaald voldoet ook (dan blijf je ook nog eens in het handwerk thema ;-))

En ja, hij hangt hier echt voor het raam. Uit respect voor iedereen die nu zo hard werkt om dit te boven te komen, dankjulliewel 💛

Wil je ook iets extra’s doen? Bestel dan ons haakpatroon, dit kan t/m as zondag (5 april) en de gehele opbrengst maken we over naar het Rode Kruis in de strijd tegen het corona virus.

Liefs,
Mriek

Garen: Stylecraft Special DK in de kleuren: 1001 white, 1002 black, 1003 aster, 1026 apricot, 1029 copper, 1246 lipstick.
Haaknaald: 5mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Eén reactie op “Pixel gehaakte zuster”

Geef een reactie