Zuster – one big granny a week #12


Ik ga ik 2020 een deken haken door een grote granny square per week te haken (one big granny a week) van restjes Stylecraft Special DK. Dit is de wekelijkse update.

Het nieuws is niemand ontgaan, scholen en kinderopvangcentra zijn dicht door het corona virus en wie thuis kan werken werkt thuis. Bij ons thuis is het nu ook de hele week gezellig druk, manlief werkt thuis en de meiden gaan niet naar de opvang. Ik moest nog wel gewoon naar mijn werk, ik werk in de kinderopvang dus in de vitale sector. Hebben we veel kinderen gehad? Nee. Ik was net weer aan de slag na mijn verlof en toen waren er al geen kids om op te vangen. Wel heel bizar om in een school te zijn waar normaal een honderdtal kids zijn en dan opeens bijna niemand. De kasten zijn in ieder geval weer goed gesopt en opgeruimd, daar hadden we nu in ieder geval goed de tijd voor.

Verder zijn we veel thuis. De meiden waren ook verkouden, dus verder dan de tuin kwamen we bijna niet. Ik ben blij met de vondst van een glijbaan die bij het grofvuil in de buurt stond. Een goede poetsbeurt heeft hij gehad en de oudste vermaakt zich er nu heerlijk mee. Wat een prachtige vondsten je soms kan doen tussen het grofvuil, dit was echt een gelukje!

In de zorg wordt op t moment hard gewerkt om zo veel mogelijk mensen op te vangen met het corona virus indien dat nodig is. Annemarie van Haakidee wilde graag de gehele opbrengst van het patroon van haar zuster gelukspoppetje doneren aan het Rode Kruis en ik maakte daarvoor het pixel patroon van hetzelfde gelukspoppetje om erbij te verkopen voor het goede doel (het hele verhaal lees je hier, de patronen koop je hier samen in 1 bundel). Het pixel patroon is bijvoorbeeld erg leuk om te maken van strijkkralen zoals ook op mijn week foto 😊 Mijn strijkkralen plankje was iets te klein, dus haalde ik de staart eraf 😉

Haak je ook aan voor het goede doel? De patronen zijn hier te bestellen t/m 5 april en het gehele bedrag wordt gedoneerd aan het Rode Kruis. Heb je het patroon gemaakt? Deel hem dan op social media met de hashtag #gelukspoppetjesvoorhetrodekruis, zo kunnen Annemarie en ik ze terug vinden 💛

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1132 Shrimp
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


2 reacties op “Zuster – one big granny a week #12”

  1. Hey Mriek,
    Wat een vreemde tijd leven we in. Raar dat er dan ineens geen kindjes meer zijn. Zelf werk ik in de zorg dus ik blijf gewoon doorwerken. Ik heb de patronen gekocht, om een beetje bij te dragen, ik ben benieuwd hoeveel jullie ophalen. Wat fijn dat oudste zich zo goed vermaakt met de glijbaan. Leuk om te horen, en wat een gelukje dat jullie die vonden.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

Geef een reactie