Aan de haak om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan


Je kent vast wel het boek ‘Gelukspoppetjes haken’ van Annemarie Arts. Een bestseller in de haakwereld die helaas niet meer wordt gedrukt. Op dit moment is 1 van die poppetjes erg populair en niet zonder reden. Het gaat hierbij natuurlijk om de zuster die mensen willen haken om het ziekenhuis personeel een hart onder de riem te steken.

deze haakte ik voor mijn opa toen hij in het ziekenhuis lag in 2011

Ik had het vanmorgen met Annemarie over het patroon en dat er nu veel vraag naar is. Het patroon was niet los te koop, alleen in bundel met de andere patronen uit het boek. Ze wilde hem los aan gaan bieden en de gehele opbrengst aan het Rode Kruis doneren. Oh wat gaaf dacht ik bij mezelf, zoiets zou ik ook wel willen doen!

En toen bedacht ik me dat ik vorig jaar een aantal van haar gelukspoppetjes in pixels heb omgezet, waaronder ook de zuster! Wat is nou leuker om die erbij aan te bieden?! Ik overlegde met An en die was ook meteen enthousiast en er ging een stoot energie door me heen! Alleen moest het patroon nog wel uitgewerkt worden met baby en peuter om me heen en een man die thuiswerkt xD

Vanmiddag lag de jongste te slapen op bed, de oudste was lief aan het spelen op zolder, manlief werkte op zolder dus ik kon ook even achter de computer kruipen om een begin te maken. Patroon helemaal netjes uittekenen, aantal pixels per kleur tellen en toen was de oudste klaar met spelen en wilde ze graag wat eten (waar het ook tijd voor was) dus alles opslaan en naar beneden.

Ik nam wel de strijkkralen mee naar beneden. Leek me leuk om eens uit te proberen met de oudste en ik kon dan even een voorbeeldje maken van strijkkralen. Geduld van dochterlief was sneller op dan dat ik klaar was, maar manlief was klaar met werken en hielp mee met de juiste kleuren kralen zoeken en vermaakte daarna de oudste zodat ik de zuster af kon maken.

Toen iedereen op bed lag kon ik op zolder verder met het patroon. Alles in hetzelfde document zetten, tekst maken, vormgeven. Pfoe het was even geleden dat ik het gedaan had dus moest wel weer even zoeken naar het ‘made by Mriek sausje’ waar ik mijn patronen mee vormgeef xD Alles naar Annemarie mailen, die ook haar patroon heeft gemaakt vandaag en alles online ging zetten.

En vanaf nu zijn de patronen dan ook te koop bij Annemarie op haar site Haakidee! Voor 1,50 euro krijg je het amigurumi patroon van het zuster gelukspoppetje van Annemarie en het pixel patroon van het zuster gelukspoppetje! Is dat een koopje of niet 😉 De gehele opbrengst zal worden gedoneerd aan het Rode Kruis om de verspreiding van de coronavirus tegen te gaan.

Jij helpt toch ook mee?

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


6 reacties op “Aan de haak om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”

 1. Wauw! Dit is echt een super leuk idee!!
  Lijkt mij leuk om voor alle ic verplegers een geluks-poppetje te maken.
  Mijn haakwerkjes lagen even stil , je weet wel, paar weken heel druk aan de haak en daarna even stil en dan heb je weer nieuwe inspiratie nodig en die is zojuist weer aangewakkerd! Bedankt.

   • Patroontje eerder vandaag gekocht, morgen maar eens lekker aan de haak.
    Succes thuis hopelijk vermaken jullie je! Lieve groeten.

Geef een reactie