10 jaar aan de haak geslagen – deel 10


De laatste blog alweer in deze serie. De laatste blogs waren wat makkelijker om te schrijven omdat al die projecten verser in het geheugen lagen 😊 Voor de eerste paar heb ik echt mn archieven geraadpleegt 😆 Maar zo heb ik nu op deze blog wel een leuke samenvatting wat ik de laatste 10 jaar heb gehaakt en hoe het haken is verandert van amigurumi haken naar pixel haken. Grappig eigenlijk 😄 Veel plezier met het lezen van deze laatste 10 jaar aan de haak geslagen!

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Uniek huwelijkscadeau

Toen mijn broer ging trouwen wilde ik graag een persoonlijk cadeau maken. Toen we de uitnodiging binnen kregen wist ik precies wat het moest worden, een pixel haakwerk van het kaartje. Ik besloot er een kussen van te maken, een persoonlijke touch voor bij ze op de bank.

De uitdaging voor mij zat vooral in het stukje kussenhoes maken. Ik wilde namelijk de voorkant haken en de achterkant maken van stof dus moest ik mijn haakwerk naaien achter de naaimachine. Ik vond dit rete spannend om te doen 🙈 Hoe het mij verging zie je hieronder in de vlog 😊

Mijn eerste pixel haak project in de block steek

Ik stond al tijden te trappelen om een pixel haakwerk met de block stitch te haken, dus werd het begin vorig jaar hoog tijd! De geboorte van de dochter van Annemarie leek mij het uitgelezen moment om het uit te proberen terwijl ik een dekentje als kraamcadeau haakte.

De Me to You beer stond al tijden op mijn verlanglijstje om te pixel haken. De meeste kleuren had ik in huis, dus ik kon zo aan de slag. Volgens mij heb ik alleen een bol donkergrijs bij gekocht, heerlijk als je uit je voorraad kan haken 😄

Hieronder de vlog die ik over dit project haakte met meteen wat tips en tricks. Hopelijk heb je er wat aan als je ook wilt pixel haken met de block stitch. Ergens dit jaar komt er nog een uitgebreide tutorial van mijn hand 😊

Meest recent afgeronde pixel project

Het laatste pixel project die ik heb afgehaakt in natuurlijk Wuppie’s beren deken, of eigenlijk Aline’s beren deken 😉 Hij wordt veelvuldig gebruikt, eerst in de wieg en inmiddels in de kinderwagen.

Ik vind de achtergrond bij de beren erg speciaal geworden. Ik denk dat ik daar in de toekomst nog wel een keer wat mee ga doen, want het effect is toch wel errug leuk! Bij de naam vind ik het niet leuk uitpakken, maar dat komt denk ik omdat daar veel meer kleurwissels per rij zitten dan bij de beren, dan valt dat effect een beetje weg.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het patroon en tutorials en dergelijke, dus stay tuned! 😉

Dit was hem dan echt. Ik hoop dat je met veel plezier mijn haakavonturen van de laatste 10 jaar hebt gelezen. Op naar de volgende 10! 😉

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Geef een reactie