10 jaar aan de haak geslagen – deel 9


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Gehaakte lappenpoppen

De gehaakte lappenpoppen van Sascha Blase van Wagtendonk hebben toch wel een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik vind ze zo onwijs leuk en maakte er daarom een voor mijn dochter. Het is haar lievelingsknuffel geworden die overal mee naartoe moest, dus dat verklaart wel waarom de lappenpoppen een speciaal plaatsje hebben in mijn hart 😉 Voor onze jongste dochter moest er ook een lappenpop komen natuurlijk, maar dat zijn niet de enige die ik heb gehaakt.

Het begon allemaal met de beer die ik haakte voor mn oudste dochter, daarna volgde al snel de reserve beer mocht er een beer kwijtraken. Ik haakte verder nog de kat, mini konijn, mini krokodil, mini en grote kangaroe, de beren familie (nog 1 grote beer en 2 mini beren), panda, koala voor mn jongste dochter en een reserve koala.

Ook diverse outfits mochten niet ontbreken zoals je ook in de vlog hierboven kan zien. Extra leuk is het om een lappenpop met een babyshower cadeau te geven en dan als de kleine geboren is een gepersonaliseerd shirtje/jurkje te geven in bijvoorbeeld roze of blauw, of de kleur die de ouders voor de babykamer hebben uitgekozen en de eerste letter van de kleine erop gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik krijg accuut zin om nog meer kleding voor de lappenpoppen te haken, ik denk dat er binnenkort shirts voor koala en beer zijn met de eerste letter van de namen van mijn meiden erop gehaakt 😉

Zo gebruikte ik vorig jaar de beren familie voor onze zwangerschapsaankondiging 🙂

Amigurumidag pixel deken

Je kent hem vast nog wel, de amigurumi dagen bij Echtstudio! Ik ben er vaak met veel plezier geweest en mocht zelfs bij de auteurstafel aanschuiven met mn boeken en cupcakes, hoe speciaal is dat!

Er kwamen ook diverse crochet alongs om de aanloop naar de amigurumidag nog specialer te maken. In 2017 met het thema ‘Amigurumi around the world’. We haakten allemaal een amigurumi van een bepaald land, zo ontwierpen we bijvoorbeeld een Chinees meisje, een Eskimo en een Indiaan. Totaal 9 verschillende poppetjes met elk hun eigen karakter. Voor de fun ging ik ze omzetten in pixels en deelde dit in de facebook groep van de ontwerpers, dit werd heel leuk ontvangen door iedereen en ook door Echtstudio. Voor de amigurumidag heb ik het ontwerp zelfs mogen haken en hing hij groot in de winkel, hoe gaaf is dat?!

Ik was toen ook net begonnen met vloggen, dus halverwege dit project ben ik met mn video camera ingevallen, maar dat maakt hem niet minder leuk! Ik vond dit een erg tof en speciaal project, zo leuk dat ik de persoonlijkheid van alle amigurumi’s in pixels heb weten te zetten 😀

Achterlatertjes voor Harry Potter in concert

Zoals je waarschijnlijk wel weet (en anders weet je het nu ;-)) ben ik Harry Potter gek. Ik luister elke week de muziek van de films, lees de boeken regelmatig en ook de films staan regelmatig aan. Toen ik erachter kwam dat de Harry Potter films met orkest muziek gespeeld zouden worden moest ik daar natuurlijk heen! De eerste film heb ik gezien in België, de 2e, 3e, 4e en 5e keek ik in Rotterdam gespeeld door het Philharmonisch Orkest en dat is zo gaaf!

Om de uitjes nog wat leuker te maken ben ik er ook achterlatertjes gaan droppen. Achterlatertjes zijn kleine presentjes die je achterlaat voor de vinder. Je weet dus niet wie jou achterlatertje vindt. Het doel is om de wereld een beetje mooier te maken en een lach op iemands gezicht te toveren.

Tijdens de 3e film dropte ik mini uiltjes naar het ontwerp van Annemarie Arts uit het boek ‘Sleutelhangers haken’. Het waren leuke kleine projectjes om te maken en daardoor uitstekend om achter te laten.

Tijdens de 4e film dropte ik granny square sleutelhangers. De granny squares haakte ik in de kleuren van de huizen van Zweinstein om ze een Harry Potter tintje te geven 😀

Volgende week de laatste 10 jaar aan de haak geslagen met de Me to You pixel deken.

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️