10 jaar aan de haak geslagen – deel 8


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd πŸ™‚
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen πŸ˜€

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Harry Potter deken

Na de moodblanket (die ik in de vorige 10 jaar aan de haak blog deelde) wilde ik weer een jaarproject starten, alleen niet elke dag iets haken. Ik kwam de Harry Potter crochet along tegen van CraftyRidge en ik was verkocht.

Zoals trouwe volgers wel weten ben ik een Harry Potter gek πŸ˜„ As we speak ben ik Harry Potter en de Halfbloed Prins alweer aan het lezen (ik lees de serie zo goed als jaarlijks), de films heb ik aan het einde van m’n zwangerschap nog gekeken en ik ga graag naar Harry Potter in concert (in december film 6!!! πŸ˜„βš‘πŸ’›) Dus een Harry Potter deken was helemaal mijn ding πŸ˜„

Bij de Harry Potter Expo in 2016

Ik wilde elke maand een blok haken en zo aan het eind van het jaar de deken af hebben. Ik begon in januari 2016 braaf met het eerste blok en in februari was de tweede ook af maar daarna kwam de klad erin πŸ™ˆ Ik weet niet goed waarom, ik vond het een heel gaaf project. Misschien omdat het allemaal losse stukjes waren die een deken vormden? Of juist omdat het zo’n groot project was? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, wel dat hij 4 jaar later pas af was πŸ™ˆ

Maar oh wat was ik trots afgelopen november toen ik de laatste steken haakte, de laatste draadjes weg werkte, hem waste en daarna ermee op de foto ging! Eindelijk af! πŸ˜„ Het enige is dat ik hem nu niet gebruik πŸ™ˆ Met een peuter en baby in huis leek me dat niet zo’n succes. Ik ben er erg voorzichtig mee en er zit veel wit in. Maar ik kijk uit naar het moment dat we met z’n allen op de bank zitten en Harry Potter gaan kijken en onder deze deken kruipen. Wel nadat we de boeken hebben gelezen natuurlijk πŸ˜‰

100 granny squares voor Ukkie

Ik haak de laatste jaren ook nog wel wat anders dan pixels πŸ˜‰ Zo haakte ik een granny square deken voor m’n oudste dochter. GeΓ―nspireerd door Judith op Instagram die 100 dagen aftelde tot haar bruiloft ging ik 100 dagen aftellen tot de uitgerekende datum van de oudste. Of ik dan zou bevallen was natuurlijk de grote vraag, maar hoe ik dat zou oplossen zou ik dan wel zien.

Ik haakte elke dag een granny square en op de dagen dat ik haar hartje hoorde of zag kloppen bij de verloskundige dan maakte ik een hart granny square naar het patroon van Redagape. Op dag 81 van de 100 kwam ze al ter wereld en kwam het project even stil te liggen. Ik pakte hem daarna weer op en haakte een granny square hart als er die dag een mijlpaal was.

Met 100 vierkantjes vond ik hem toch te klein, dus ging ik nog 60 dagen verder. Zo had ik 80 dagen voor r geboorte en 80 dagen erna πŸ˜„

Ik gebruikte restjes katoen van diverse merken in de kleuren geel, oranje, rood, roze en paars. Ik vind het een leuk bont geheel geworden en dochterlief kruipt op koude dagen (en ook warme eigenlijk πŸ˜…) graag onder haar hartjes deken. Ik heb nog een klein albumpje gemaakt met alle foto’s, zo kan ze later ook terug zien waar welk hartje voor staat πŸ˜„

Nijntje pixel deken

Na de dekens voor mijn nichtjes (zie hier en hier) was het met de komst van een neefje ook tijd om voor hem een deken te haken. M’n broer en schoonzus hadden van alles van Nijntje en de kleur mintgroen voor de kleine dus daar ging ik mee aan de slag.

Ik maakte een Nijntje afbeelding in pixels, kocht de juiste kleuren garen erbij van Phil Coton 3 en ging aan de slag met deze Nijntje deken als resultaat.

Ik was zo oenig om hem verkeerd om te houden tijdens het maken van de foto’s πŸ™ˆ maar zo zie je wel goed dat beide zijden prima te gebruiken zijn als je de draadjes netjes afhecht.

Volgende week wat heb ik toch met de lappenpoppen van a la Sascha?

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❀️


Geef een reactie