10 jaar aan de haak geslagen – deel 7


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Cadeautje voor mijn andere nichtje

Zoals je in de vorige ´10 jaar aan de haak geslagen´kon lezen maakte ik een deken voor mijn nichtje, maar een deken voor haar zus kon toen natuurlijk niet achterblijven. Ik vroeg haar wat ze op de deken wilde hebben staan en ze koos voor Hello Kitty. Er zit 4 maanden tussen hun verjaardagen en ik besloot hem niet weer in 2 weken te willen haken 😉 Dus maakte ik al snel het patroon, kocht het garen en ging aan de slag. Al snel kwam wel de klad erin, rijen met bijna alleen maar wit haken vond ik wel wat saai, maar goed ook dat is part of the job. Al snel kwamen er meer kleurwissels en nog een nieuwe dementie voor mij met pixel haken er kwam kleur bij!

Zonder omhaal is hier de deze voor mijn andere nichtje: Hello Kitty. Met bloemen voor extra kleur 😀 Het kriebelt meteen weer om zo’n groot pixel haak project te maken als ik dit zo zie 😀

Cadeautje voor Lieke

Oh wat wordt ik weer blij van het pixel haken als ik terug denk aan de projecten die ik al heb gemaakt 😀 Want het volgende project (en die daarna ook) is ook een pixel haakwerk! Mijn beste vriendin was bevallen en ik wilde een uniek cadeau voor ze maken. Ik haar en haar partner zelf laten kiezen en het werd een gehaakte deken nav het geboortekaartje van katoen.

Dus maakte ik een patroon nav het geboortekaartje, haalde de juiste kleuren katoen (ik heb wat staan passen en meten qua kleuren in de wol winkel xD) en ging aan de slag! Het duurde wel even voor hij af was, dus tussendoor stuurde ik sneak peaks naar de kersverse papa en mama 😀 Toen de deken klaar was wilde ik hem eigenlijk niet weggeven zo goed gelukt vond ik hem. Maar ja het was nou eenmaal een cadeautje 😉

Mijn moodblanket

Je ziet hem bij de projecten hierboven al voorbij komen, mijn gehaakte moodblanket. In 2015 haakte ik elke dag 1 granny square om zo een deken te haken. Ik was hierbij geinspireerd door de moodblankets die ik in 2014 veelvuldig op Instagram voorbij zag komen. Mijne werd niet echt een moodblanket, ik koos mijn kleuren niet afhankelijk van mijn humeur maar gewoon waar ik zin in had. Naja tot op zekere hoogte ik wilde wel alle kleuren ongeveer even vaak in de deken hebben, en er zat een patroon in mijn deken.

Wat voor patroon hoor ik je denken? Nou een pixel patroon! Er kwam een heel groot hart in te staan van allemaal verschillende kleuren en de andere vierkanten waren in creme. Ik ben nog steeds zo onwijs blij met deze deken. Op dit moment gebruik ik hem maandelijks om de groei van onze jongste dochter te fotograferen en natuurlijk ook op de bank om lekker onder te kruipen voor de buis 🙂

Wil je hem ook haken? Het patroon kan je hier bestellen.

Volgende week 100 granny squares voor Ukkie. Hoe kwam ik op het idee om 100 dagen voor de uitgerekende datum elke dag een vierkantje te gaan haken en wordt de deken nu nog gebruikt door de grote zus? Dat lees je volgende week 😀

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Eén reactie op “10 jaar aan de haak geslagen – deel 7”

Geef een reactie