10 jaar aan de haak geslagen – deel 6


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Crochet along

2014 het jaar dat de eerste grote crochet along in Nederland startte, georganiseerd door Tertia en Jolanda. Door een blessure kon ik niet meteen aanhaken, maar dat probeerde ik later in te halen. Daarna stonden mn gekozen kleuren me niet aan dus begon ik overnieuw in regenboog kleuren. Ik volgde de CAL niet exact, ik voegde ook mijn eigen steken toe om hem wat leuker te maken, maar uiteindelijk kwam dit project toch in een vergeet hoekje te liggen.

Ik ben later daarna begonnen aan een Duitse CAL, hij was al afgelopen en lijkt op de CAL van Tertia en Jolanda maar dan met meer verschillende steken. Hij is van Schoenstricken en in het Duits, maar ik vond hem goed te volgen.

Deze is ook weer in een vergeethoekje beland en uiteindelijk ben ik zelf een deken van verschillende steken gaan samenstellen. Het is een babydeken formaat van regenboog kleuren van 100% katoen en het leuke is dat hij as we speak wordt gebruikt door onze kleine meid 😀

Hier hangt hij op het ledikant van de meiden, toen de grootste meid een baby was 🙂

Bruidsboeket

Een hoogtepunt in 2014, onze bruiloft! Mijn man en ik trouwden op 24 mei 2014. Ik ben niet zo van de bloemen, ik weet ook niet exact waarom, daarom wilde ik een gehaakt bruidsboeket. Ook leek het mij erg leuk dat de bloemen nooit zouden vergaan, net als onze liefde 🙂 Ik maakte het boeket lekker kleurrijk, net als mijn bruidsjurk. Ik ben niet in traditioneel wit getrouwd, maar in een kleurrijke zomerjurk gemaakt door mijn moeder.

Een deken haken in twee weken

Ik, die nog nooit een deken had gehaakt, haakte een deken in twee weken. En niet zomaar een deken, het werd mijn allereerste pixel deken in stokjes.

Ik wilde voor de verjaardag van m’n nichtje wat leuks haken. Ik dacht aan een kussentje met haar favoriete figuur oid. Ik vroeg ernaar bij mijn zus en die zei dat ze geen favoriet figuur had maar wel een T-shirt met Jip en Janneke erop die ze graag droeg. Ik zocht de afbeelding op, zette hem om in pixels en kwam erachter dat hij veel te groot en gedetailleerd was voor een kussen. Dus dan moest het een deken worden.

Dus snel pixel patroon finetunen, garen kopen en aan de slag. Gelukkig hadden ze genoeg garen in de winkel, anders was ik redelijk de Sjaak geweest 🙈 Ik heb dus twee weken non stop hieraan gewerkt, op de hond uitlaten na, en het is me gelukt ik haakte in twee weken mijn eerste deken!

Waarom dit lukte? Ik had op dat moment geen werk en geen kids dus een berg tijd, maar wat ook hielp is dat ik langzaamaan het plaatje zag ontstaan. De afbeelding groeide in mijn handen en ik was hem gewoon aan het haken. Het was iets magisch, iets wat mij echt verslaafd heeft gemaakt aan pixel haken.

En m’n nichtje? Die was er heel blij mee. Toen der tijd lag hij in de winter op r bed, of dat nu nog gebeurt durf ik niet te zeggen. Smaken veranderen en kinderen worden groot 😄 Zoals het hoort.

Volgende week laat ik zien wat ik voor de grote zus van m’n nichtje haakte. Als de een zo’n groot handgemaakt cadeau krijgt kan de ander natuurlijk niet achterblijven 😉

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Eén reactie op “10 jaar aan de haak geslagen – deel 6”

Geef een reactie