Een tekening – one big granny a week #6


Ik ga ik 2020 een deken haken door een grote granny square per week te haken (one big granny a week) van restjes Stylecraft Special DK. Dit is de wekelijkse update.

Zoals ik van de week op Instagram al postte is er niet veel haaktijd hier in huis op t moment, dat gaat helemaal leuk worden als ik straks weer werk 😆 Maar goed, ik heb van de week dus wel met m’n kleinste meisje op schoot even kunnen haken en ook met het grote meisje heb ik even gehaakt. Letterlijk want ze wilde samen met mama haken, dus dat hebben we gedaan.

Nou vind ik dat ik niet altijd kan haken als de kids bij me zijn/spelen. Soms is het juist zo leuk om met ze mee te doen en in hun belevingswereld te duiken. Dus toen ik en grote zus vandaag aan tafel zaten kreeg ik het verzoek om bomen en een bos te tekenen die zij kon inkleuren. Tuurlijk schatje. Zo gezegd zo gedaan en na 1 boom was het geduld al op en wilde ze kleuren. Ik pakte een nieuw blaadje uit de kast om wat anders te tekenen en ze was al klaar met kleuren en wilde graag knippen. Dus hop scharen erbij en knippen maar. Ik ben ondertussen op t nieuwe blaadje een tekening gaan maken, ik had de smaak van iets tekenen wat ze kan inkleuren wel te pakken.

Vroeger had ik al eens haar beer getekend die we samen hebben gekleurd, het leek mij leuk om beer en koala nu samen te tekenen om in te kleuren. De concentratieboog van een peuter is nog niet zo lang dus na het raden wat het ging worden, nog wat knippen en even kijken wat mama deed was ze al klaar en weer van tafel af en zat ik nog te tekenen. Ach, we hebben even gezellig samen aan tafel gefröbeld 😉

Maar daarom is dit deze week de foto van de week. Voor mij staat de tekening symbool voor de tijd die ik samen met m’n meiden doorbreng en ook voor hun relatie samen, ze zijn zo lief voor elkaar. Ze hebben echt al een band volgens mij zo tof om te zien. Hopelijk mogen we nog veel uurtjes met elkaar aan tafel fröbelen, spelletjes spelen, thee leuten of wat er maar op ons pad eeeeh op tafel komt!

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1026 Apricot
Haaknaald: 6mm

De beer en de koala op de tekening zijn afgeleid van de ijsbeer en koala lappenpoppen ontworpen door Sascha Blase-van Wagtendonk

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie