10 jaar aan de haak geslagen – deel 5


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Tweede haakboek

Stiekem werd er achter de schermen hard gewerkt aan een tweede haakboek! Ik was vereerd toen Forte mij contactte om nog een haakboek te schrijven. Het werden weer cupcakes, maar dit keer vooral poppetjes. Ook omdat ik er na het haken van mijn eerste boek achter kwam dat bij sommigen de cupcakes veel groter uitkwamen dan bij mij haakte ik ook de cupcake vormpjes in dit boek. Als je dan voor de cupcakes en het vormpje hetzelfde garen en dezelfde haaknaald dikte gebruikt moet de cupcake passen 😀 Ook haakte ik mini cupcakes en applicatie’s om het boek nog veelzijdiger te maken.

Helemaal trots ben ik natuurlijk nog steeds op mijn boeken! Het is tot nu toe bij twee haakboeken gebleven, maar wie weet wat de toekomst brengt!

Mijn eerste pixel haakproject

Nadat ik klaar was met het haken voor mijn tweede haakboek was het tijd voor wat nieuws. Ik was al langer geïnspireerd door pixel haken, met granny squares in verschillende kleuren een afbeelding haken. Dat wilde ik ook doen! Dus maakte ik een ontwerp, kocht het garen en ging aan de slag.

1681 vierkantjes moest ik voor dit project haken en in had het onwijs onderschat! Ik had ook nog nooit een deken gehaakt en was dit project (als 100% katoen liefhebber) gaan haken met 100% katoen garen voor naald 2,5-3 mm. Inschattingsfoutje of was ik gewoon stront eigenwijs mijn eigen gang gegaan? Hoe het ook zij, het project kwam in de hoek te liggen. Hoe gaaf ik hem ook vond, ik haakte hem niet af. Ik was niet eens halverwege en hij was al loeizwaar.

Ik startte dit project in 2013 en in 2016 nam ik een drastisch besluit

Jip, ik knipte hem in tweeën. Het project zeulde mij al lang mee en ik was er klaar mee. Ik was toen net zwanger en vond het wel mooi om er baby dekentjes van te maken. Onze game vrienden waren ook in verwachting dus de ene was voor ons en de andere voor hun 🙂

Moss stitch

Terug naar 2013, het jaar waarin ik dankzij Le Monde Du Sucrette de moss stitch ontdekte.

Dit is een van mijn favoriete steken geworden en haakt heerlijk weg. Hij is ook heel simpel met alleen maar lossen en vasten 😄

Ik maakte er een cowl van (die ik nog steeds draag) en maakte er ook een moss stitch ripple van (zie hieronder). De tutorials vind je nu nog op mijn oude blog. Ik hoop ze in de toekomst ook hier te delen 😄

Volgende week mijn eerste crochet a long, een bruidsboeket en hoe ik het in mijn hoofd haalde om in twee weken mijn eerste deken te haken.

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Geef een reactie