Bullet journal – one big granny a week #4


Ik ga ik 2020 een deken haken door een grote granny square per week te haken (one big granny a week) van restjes Stylecraft Special DK. Dit is de wekelijkse update.

Ik heb een hoop dromen en dingen die ik wil doen voor made by Mriek. Om overzicht te creëren wilde ik het graag in één boekje zetten, ik wist alleen niet goed hoe.

Bullet journaling kende ik vooral van CreaChick (wie kent haar niet 😉) maar hoe zij het doet is niet de manier voor mij. Dan heb ik er nog een hobby bij, ik wilde juist iets maken van made by Mriek, ik ben niet op zoek naar een nieuwe hobby 😆

Op YouTube kwamen er video’s voorbij van Just get it done quilts over bullet journaling. Door haar zag ik dat het ook anders kon, dat ik het ook voor made by Mriek kon gebruiken om 2020 vast te leggen en te plannen.

Nou wilde ik niet meteen een dure bullet journal aanschaffen, laat ik dit jaar eerst eens kijken of het wat voor mij is, dus ging ik op jacht naar een goedkope bullet journal. Bij Action kon ik ze niet vinden en bij HEMA in eerste instantie ook niet tot ik keek in de soort koopjes hoek die ze bij ons hadden gemaakt. Het is geen geweldige bullet journal, maar ik kan er wel wat mee ☺️

Nou vond ik het wel heel lastig om erin te beginnen. Wat wil ik erin zetten, hoe, kan ik dit wel, durf ik dit wel in dit nieuwe boekje? Om veilig te starten begon ik op de laatste pagina m’n pennen en stiften te testen (niet afgebeeld in deze blog), zo kon ik zien of ze niet gigantisch doordrukken. Ik had nog fineliners en stiften van Stabilo liggen (echt heel lang geleden al gekocht) en ook een fijne fineliner van de HEMA had ik al, dus het enige wat ik echt heb gekocht is de bullet journal.

De eerste pagina? Die was het engste om te maken. Ik heb met gekleurde stiften in het groot geprobeerd made by Mriek in 2020 te schrijven. Ja je leest het goed, geprobeerd. Het ging van groot naar klein en niet netjes en alles. Ach, het legde de lat een stuk lager, maar ik ga er toch geen foto van delen 🤪 Ik ben toen op Pinterest wat meer gaan zoeken naar inspiratie hoe ik mijn bullet journal wilde vormgeven voor ik verder ging. Ik maakte (tot nu toe) twee borden over bullet journaling, een met haak gerelateerde onderwerpen en een met bullet journal inspiratie.

Allereerst maakte ik een doelen pagina, wat wil ik bereiken met made by Mriek dit jaar. Een andere leuke pagina die ik tegen kwam en niet mocht ontbreken is een overzicht van wat je in een jaar hebt (af-)gemaakt. Ook de kalender van 2020 wilde ik erin hebben. Waarom? Zodat ik precies kan zien welke data bij welk weeknummer hoort bij ‘one big granny a week‘ die aansluitend een eigen pagina kreeg.

Ik maakte nog to do lijsten voor mijn blog en qua haken voor januari (niet afgebeeld) en natuurlijk een W.I.P. lijst (work in progress, wat is hij goed geslonken hè?! 😄💪) en een lijstje met wat ik op de korte termijn graag wil haken. Ik wil per project ook uitschrijven wat ervoor moet gebeuren. Op de foto hierboven ben ik op de rechterpagina bezig met het uitschrijven van mijn pixel slinger project. De kleuren staan er al, ik schreef later bij de kleuren welke letters ik nog moet en welk garen ik heb gebruikt. Ik bedenk me net dat ik ben vergeten te vermelden welke haaknaald ik gebruik en waar het patroon van is (eigen ontwerp, jeey!). Nog even doen binnenkort 😉

Weet je wat het bullet journalen extra leuk maakt? Ik kan dit samen met grote zus aan tafel doen. Zij wilt maar wat graag met stiften kleuren (die heeft ze nog niet) en gaat lekker haar gang in haar boekje die ze vorig jaar kreeg om lekker in de kleuren en doen. Ik denk alleen dat we binnenkort een nieuw boekje nodig hebben 😉

En jij? Heb jij een bullet journal? Zo ja, waar haal jij vooral je inspiratie vandaan?

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1246 lipstick
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie