10 jaar aan de haak geslagen – deel 3


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blogs teruglezen? Je kan ze hier vinden.

Heel veel gehaakt

Ik haakte mijn eerste Amineko (Sunny) die met mij mee op avontuur ging met een 52 weken project, waarbij ik elke week een foto maakte met Amineko Sunny die mijn weel omschreef.

Annemarie Arts haar eerste boek ‘Babycadeautjes haken’ kwam uit waar ik natuurlijk wat uit moest haken. In plaats van Catania wat zij had gebruikt gebruikte ik een dikkere katoen, waardoor de helikopter lekker groot werd 🙂

Wat toen ook onwijs populair was waren de armbanden/kettingen naar het ontwerp van Karin aan de haak. Heel eenvoudig, maar leuk om te maken, dus ik had er ook een hoop gehaakt en droeg ze ook geregeld.

Eigen ontwerpen

Eigenlijk ben ik na mijn eerste eigen ontwerpjes lekker verder gaan ontwerpen.
Zo kwam de familie Tweevoeter ter wereld

Maar kwamen er na de beren cupcakes ook een heleboel andere dieren cupcakes uit mijn haaknaald rollen.

Ik had de stoute schoenen aangetrokken en een uitgever benaderd of ze interesse hadden om hier een boek van te maken. Helaas werd het afgewezen en mocht ik contact opnemen als ik meer had dan alleen dieren cupcakes. Dus ging ik ook andere cupcakes ontwerpen.

De dieren cupcakes stonden bij Knotten (wolwinkel in Delft) waar uitgeverij Forte langs is geweest. Ze hadden interesse om een boek te maken, dat wilde ik wel! Dus ging het balletje rollen en kwam er een heuze fotoshoot met de dieren cupcakes. Toch wel een droom die uitkwam en wat was het leuk om mijn ontwerpen tot leven te zien komen op de set! Waar twee handgemaakte cadeautjes voor de oma’s wel niet toe kunnen leiden.

Volgende week, druk haken voor een boek en wat haak je daarna?

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️

,

Eén reactie op “10 jaar aan de haak geslagen – deel 3”

  1. Oh dit is zo grappig. Ik
    Zit je blog te lezen en bedenk me he dat boek van die dieren cupcakes heb ik toch ook…. en inderdaad. Hihihi ik had me dit niet gerealiseerd. Ik volg je dus eigenlijk al langer dan ik dacht… leuk om te lezen en succes. Ik zal je zeker blijven volgen!

Geef een reactie