Harry Potter in concert – one big granny a week #3


Ik ga ik 2020 een deken haken door een grote granny square per week te haken (one big granny a week) van restjes Stylecraft Special DK. Dit is de wekelijkse update.

Na al die vlogs over de films van Harry Potter in concert en achterlatertjes achterlaten (de vlogs kan je onderaan dit bericht terug vinden) dit jaar geen vlog en geen achterlatertjes.

Zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen staat haken nog even op een laag pitje, dus geen tijd gevonden om achterlatertjes te maken en ook de komende tijd geen tijd om een vlog te monteren, dus vandaar nog even geen vlog.

Maar de vijfde Harry Potter film in concert wilde ik natuurlijk niet missen! Ik was allang blij dat de concerten niet werden gespeeld rond de uitgerekende datum, want deze film is een van mijn lievelings, maar minder dan een maand na de uitgerekende datum vond ik ook wel spannend 😉 Manlief mocht dan ook niet mee, wilde de jongste nog niet bij een opa en oma brengen, maar heel erg vond hij dat volgens mij ook niet. Ik ging gezellig met een vriendin die ook mee is geweest naar film 3 en 4 😄

Over het concert: hij was weer onwijs gaaf! We hadden andere plekken dit keer omdat we wat later waren met kaartjes kopen en zaten daardoor midden achterin de zaal. We hadden goed zicht op de film en het geluid van de film en orkest waren ook beter op elkaar afgestemd dan de vorige keren. Wat ik jammer vond aan deze plekken is dat je het orkest minder goed kon zien spelen. De films kan ik dromen en ik ga dan ook echt voor het orkest die live de muziek van de film speelt. De muziek komt dan nog meer binnen en dat vind ik zo onwijs gaaf! Ik vind het dan ook leuk om te zien welk instrument welk stuk speelt enzo, omdat er nu veraf zaten zag je dat gewoon niet zo goed. Dus volgende keer eerder kaartjes kopen 😉

Wat wel jammer was is dat de dirigent, Justin Freer, helaas verhindert was. Nu werd het door een andere dirigent gedirigeerd, de show gaat immers gewoon door. Deze dirigent heeft het ook geweldig gedaan, zeker het praatje vooraf vonden wij erg leuk.

Ik vroeg me hierdoor wel af hoe dat nou eigenlijk in z’n werk gaat voor de concerten. Ik neem aan dat iedere muzikant van het Philharmonisch Orkest eerst z’n eigen stukken oefent en dat ze daarna als orkest gaan oefenen, maar wie dirigeert er dan? De eerste violist die (als ik het goed heb) de leider is van het orkest, of hebben ze daar een dirigent voor? Hoe vaak wordt er dan geoefend met de dirigent die ook de echte concerten doet? Of vindt er alleen een briefing plaats met de dirigent zoals het gespeeld dient te worden? Lijkt me toch wel interessant om allemaal te weten en eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen 😊

De volgende concerten van film 6 staan ook alweer gepland! Helaas voor ons een vervelend weekend, dat is namelijk het weekend dat Aline 1 wordt 🙈 Dus dat wordt nog even kijken wanneer we erheen gaan, in ieder geval niet de zondag 😉

Mijn vriendin haar zoon is op dezelfde dag jarig als Aline, dus toen wij de data op het scherm zagen in de pauze zaten wij allebei zo van neeeeeeee 😱 Maar we gaan kijken welke dag dan het beste voor ons uitkomt, we willen film 6 niet missen!

Wij hebben weer een top Harry Potter middag gehad en kijken uit naar het volgende concert! We gaan nu wel eerder kaartjes kopen zodat we wat meer keuze hebben qua stoelen, als we tenminste hebben besloten wanneer we zullen gaan 😉

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje), granny square join as you go (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1711, spice
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛


Geef een reactie