Haken met een newborn


Het is jullie vast niet ontgaan, eind vorig jaar heb ik een mini meisje op de wereld gezet. Dit heeft een hoop invloed op de haaktijd en energie die ik heb. Nou is zij niet de enige die daar invloed op heeft, ook haar grote zus van 3 loopt hier in huis rond en verdient ook mijn aandacht. Hoe kom ik dan toch aan haken toe?

Ik kan je zeggen, ik vind het lastig om de tijd te vinden. Tussen voeden, luiers, in slaap wiegen, grote zus verzorgen en voor mezelf zorgen blijft er niet veel haaktijd over. En dan zijn manlief en het huishouden er ook nog 🙈

Nu boffen we onwijs met onze meiden, de een kan heel goed zelfstandig spelen en dan ander drinkt, slaapt en groeit goed, dus dat is onwijs fijn. Maar ze verdienen ook gewoon hun aandacht 😉

Wat haak ik?

Ik begon in de kraamweek netjes met de draadjes afhechten van Wuppie’s beren deken, met dit project was ik bezig voor Wuppie geboren werd. Nou is afhechten niet mijn favoriete bezigheid dus toen ik mij dat realiseerde ben ik wat gaan haken waar ik niet bij na hoef te denken.

Ik zocht mijn granny stripe project op die ik maak van allemaal kleine restjes Stylecraft Special DK, vooral van pixel haak restjes. Zo zitten er restjes in van de me to you beren deken, van mijn granny a day project van 2018 en van de Harry Potter deken. Enige kleuren die ik niet gebruik zijn zwart en wit.

Aan het eind van het jaar begon het te kriebelen om een jaar project te haken. Ik heb daar toch wat mee 😉 Elke dag een vierkantje was gewoon geen optie op dit moment en naast alles wat ik graag zou willen maken/haken past dat gewoon niet. Ik bedacht me Annemarie’s project van 2 jaar geleden, elke week een groot vierkant, en mijn project was geboren! Ik ben erg van het use what you have dus besloot ik restjes Stylecraft Special DK te gebruiken. Het wordt dus echt een mengelmoes van kleuren. Net als over de granny stripe hoef ik over een granny square haken niet na te denken, dus kan dat altijd tussendoor ☺️

Door de one big granny a week ligt nu de granny stripe weer stil, maar dat is niet erg. Kan ik weer restjes garen sparen om in dit project te stoppen 😉

Wel staat er nu ook wat anders op de haaknaald en dat is een reserve koala voor Wuppie. Ze heeft al een keer over haar koala overgegeven en toen moest hij wel even in de was. Maar ja, een andere koala was er nog niet. Nu ligt het meer aan mij dan aan haar dat het niet klopt dat koala niet bij r in bed ligt, zij heeft nog niks door, maar toch moet de reserve koala er nu wel snel komen. Naja, zo snel als mogelijk. Dus die staat naast de one big granny a week nu op mijn haaknaald.

Wanneer haak ik?

Als de grote zus op bed ligt en de kleine zus slaapt. Zoals je op de foto’s kan zien slaapt ze ‘s avonds graag bij ons en hebben wij ook even de tijd en de rust om extra te genieten van het knuffelen samen. Maar haken met een kleine baby op schoot is niet ideaal, vooral niet als ze spuugt of opeens uit t niks beweegt. Dus is het het fijnste om te haken als ze bij papa of in haar bedje ligt, maar soms wil je ook gewoon even knuffelen en verder niks. Dan kom je dus geen steek verder 😉 Dus er wordt het meest gehaakt met baby op schoot ☺️

Verder haak ik als de grote zus op de opvang is of bij opa en oma. Maar in die tijd probeer ik ook wat dingetjes in huis op te pakken die anders blijven liggen en wat extra slaap te pakken, want de gebroken nachten zijn goed aanwezig 😉 Grote zus slaapt niet meer overdag, dus dan kan ik niet even gaan liggen als de kleine slaapt. Dus veel haak tijd blijft er dan niet over 😉

Conclusie

Veel haak tijd is er dus nog niet. Komt wel weer ☺️ Vloggen en patronen uitwerken laat dus ook voorlopig nog op zich wachten. Heel eerlijk had ik het allemaal veel rooskleuriger ingeschat (net als tijdens m’n zwangerschap 🙈) en had ik verwacht dat ik wel meer tijd had gehad voor made by Mriek qua vloggen en patronen.

Waarom komen er dan wel regelmatig blogjes voorbij? De 10 jaar aan de haak blogs heb ik tijdens het einde van m’n zwangerschap voorbereid, dus die staan gepland. De andere blogs maak ik op m’n telefoon. Werkt echt ideaal. Zo kan ik overal blogjes voor jullie typen. Dit is iets wat soms ook lukt tijdens het voeden, haken en voeden gaan echt niet samen dus dat is geen optie 😆

Dus zijn het nu vooral niet nadenken maar haken projecten die op de haaknaald zitten en probeer ik haak tijd te pakken die ik heb, al is het wel lastig in te plannen tussen alles. Hopelijk als er meer regelmaat in de dag zit kan ik de dagen beter plannen en dus ook wat meer voor made by Mriek kan oppakken 😊

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel 💛

,

Eén reactie op “Haken met een newborn”

Geef een reactie