10 jaar aan de haak geslagen – deel 2


Jeetje, ik haak alweer 10 jaar. Wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds leuk om te doen! Al is er wel het nodige verandert in wat ik haak, maar ik zal jullie meenemen met een blik terug in de tijd 🙂
De komende weken deel ik met jullie hoe het begon, tot waar ik nu ben. Mijn haak avonturen die alweer ruim 10 jaar duren en zeker nog niet zijn afgelopen 😀

Wil je de vorige blog teruglezen? Je kan hem hier vinden.

Eerste eigen ontwerpjes

Eigen ontwerpjes was een groot woord, maar dit zijn de eerste projectjes die ik zonder patroon heb gehaakt. Dit ging al vrij vlot aangezien ik in september mijn eerste amigurumi had gehaakt en eind november dus al zonder patroon wat haakte.

Patronen van bekende haaksters

Winston – ontwerp van Tessa van Riet-Ernst

Het ontwerpen heb ik toen een tijdje losgelaten en ik ging aan de slag met patronen van onder andere Tessa van Riet – Ernst en Christel Krukkert. Boeken hadden ze nog niet geschreven, maar ze hadden wel losse patronen, gratis en koop.

Koosje – ontwerp van Christel Krukkert

Wat wel onwijs tof is is dat Christel Krukkert en Tessa van Riet-Ernst nog steeds grote namen zijn in de haakwereld en dat ze beide ook nog steeds diverse amigurumi’s ontwerpen 😀 En ze inmiddels al een heleboel boeken op hun naam hebben staan.

Diverse hoesjes

Zelf uitgevogeld hoe ze te haken, dus eigenlijk ook eigen ontwerpjes. Een telefoonhoesje en het vervolg een hoesje voor mijn Ipod inclusief opbergvakje voor mijn oortjes. Die laatste was behoorlijk populair toen der tijd en ik heb hem ook veel gebruikt. Altijd mijn oortjes bij de hand als ik muziek wilde luisteren op mijn Ipod 😀

Beren cupcakes

Hier zijn ze dan, het begin van mijn eerste boek ‘Dieren cupcakes haken’, de beren cupcakes. De aanleiding om ze te haken waren de verjaardagen van mijn oma’s die een week na elkaar jarig zijn.

Er zijn nog wel een paar aanpassingen gekomen aan deze beren voor ze in het boek kwamen, maar eigenlijk niet zo heel erg veel. Kleine details zeg maar. Ik ben nog steeds beretrots op ze, ik zit te glimlachen nu ik dit zo zit te typen 🙂

Volgende week, lekker haken en de start van een eigen boek?

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Geef een reactie