Hij is af! – Beren deken voor Wuppie


En toen viel dit project stil omdat ik, zoals je hier kon lezen, de naam van Wuppie in de bovenste banner wilde verwerken en die dan natuurlijk nog niet met jullie kon delen.

Had ik gedacht dat ik de naam afgehaakt zou hebben voor haar geboorte? Nee. Had ik gedacht dat ik de naam aan de beren gehaakt zou hebben voor de geboorte? Nee. Had ik gedacht dat ik een rand om de deken gehaakt zou hebben voor de geboorte? Nee. Had ik gedacht dat ik de draadjes afgehecht zou hebben voor de geboorte? Nee. Had ik gedacht dat dit project af zou zijn voor de geboorte? Nee.

Wat heb ik afgekregen voor de geboorte? De naam was gehaakt, de banner zat aan de beren gehaakt en de rand was gehaakt. Het was dus alleen nog een kwestie van de draadjes afhechten.

Maar het haken van de naam banner had ik wel onderschat. Jeetje wat een hoeveelheid kleurwissels heb je dan zeg 🙈 Gelukkig bestaat haar naam uit maar 5 letters, maar stel je voor dat het er 10 waren, dan was je wel even zoet.

Maar ik heb even tussen de foto’s gekeken en de data die erbij horen en op 9 december was de naam banner klaar (zoals op bovenstaande foto). Het was toen een kwestie van m aan de beren deken haken. Ik kwam er alleen achter dat als ik hem eraan zou haken dat ik niet uit zou komen omdat de banner twee steken groter was dan de beren deken. Dus ik had ergens een foutje gemaakt in de tekening…

Op de foto hierboven zie je ook dat de banner links een stukje uitsteekt. Ik weet dat het te maken heeft met het aan elkaar haken ten opzichte van de tekening, maar hoe het precies zit moet ik nog uitzoeken. Ik wilde dit project vooral zo veel mogelijk af hebben voor ik zou gaan bevallen. Dus met een beetje puzzelen en een extra rand om de beren heen kwam ik wel uit qua banner en beren deken 😊

Nou bedacht ik me ook gaande weg pas, dat als je de deken met de block stitch haakt en je ze dan aan elkaar haakt met een granny join as you go en je dan een granny rand wilt doen je heel veel extra steken maakt ten opzichte van de blokken die ik haakte in de block stitch 🙈 Oftewel m’n haakwerk ging bobbelen. Ik heb dit een beetje op kunnen lossen door een kleinere haaknaald te gebruiken, want uithalen was geen optie omdat dan de naam niet zou passen.

Daarom ben ik hierna gegaan voor een block stitch rand, zodat ik niet nog meer extra steken zou maken. Dit werkte gelukkig en je merkt er bijna niks meer van.

Al met al een project waarbij ik tijdens het haken een hoop nieuwe dingen heb geleerd. Ben blij dat ik niet snel het patroon ook online wilde hebben, want ik heb nog wat uitzoek werk te doen. Een patroon met dit soort oneffenheden als ik hier had dat kan natuurlijk niet 😉

Meer foto’s van toen de rand klaar was heb ik niet kunnen vinden, dus wanneer hij precies klaar was (op de draadjes afhechten na) durf ik niet te zeggen. Het was in ieder geval voor de geboorte 😊

Tijdens de kraamweek heb ik wel wat draadje afgehecht, maar het waren er best veel en veel tijd om te handwerken had ik niet. Ik besloot voor mezelf op een gegeven moment ook dat ik liever wat haakte als ik er de tijd voor had dan dat ik draadjes afhechtte, dus kwam de deken stil te liggen.

Tot van de week. Allebei de andere gehaakte katoenen dekens lagen te drogen nadat ik ze onverwachts moest wassen (baby’s hè 😉) maar geheel droog waren ze om 19.00 uur nog niet. Ik had onverwachts m’n handen vrij (lees, de slapende baby lag bij papa ☺️) dus ik besloot een poging te wagen om de laatste draadjes af te hechten zodat we deze deken konden gebruiken die nacht. En dat lukte me!

Dinsdag 7 januari was hij af, mevrouw was toen 3,5 week oud 😄 Het deed me wel wat om haar zo onder haar deken te zien liggen. Vooral omdat haar naam er ook op staat denk ik ☺️

En nu ik deze blog typ is het exact 4 weken geleden dat ik aan het bevallen was (nachtelijk bevallen en nachtvoeding 😉) Vier weken alweer! Ze is gewoon alweer 4 weken bij ons en ondanks de gebroken nachten voelt het totaal niet als 4 weken. Maar ik denk ook door de feestdagen zijn de dagen voorbij gevlogen!

Terug naar dit project, hij is dus af en in gebruik. Hij voelt lekker aan, niet te zwaar en te dik, het lijkt me een heerlijke deken om onder te slapen.

Is het een perfecte deken? Verre van. Zoals je in deze blog al kon lezen zitten er nogal wat leermomenten in 😉 En terwijl ik de beren blokken los met de kleurwissels in de achtergrond erg leuk vind, vind ik het bij de naam en de rand eigenlijk helemaal niks 🙈 De naam is te druk geworden en de rand zorgt er door de kleurwissels niet voor dat het project samen komt. Aan de ene kant heeft het wel wat omdat alles zo is, maar aan de andere kant is het gewoon rommelig. De naam is ook minder goed leesbaar door de vele kleurwissels. Dus dat zou ik een volgende keer anders doen, maar verder ben ik onwijs blij en trots met deze deken!

Al met al een deken met veel leerpunten, maar ik denk dat het resultaat er op zich wel mag wezen. Ik weet wel dat deze deken veel gebruikt gaat worden voor ons meisje, het is het eerste gehaakte project waar haar naam immers op staat 💛🌷

Liefs,
Mriek

Patroon: made by Mriek, wordt volgend jaar verwacht

Garen: restjes katoen van diversen merken voor naald 2,5/3 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


2 reacties op “Hij is af! – Beren deken voor Wuppie”

Geef een reactie