100 dagen buiten – one big granny a week #1


Zoals ik hier al vertelde ga ik van restjes Stylecraft een deken haken door een grote granny square per week te haken (one big granny a week).

Op nieuwjaarsdag was ik voor het eerst alleen aan de wandel met mijn twee meiden. Het was niet mijn dag, tot ik ‘s middags even met ze ging wandelen.

We moesten een boodschapje hebben en ik besloot dat ik wel even met de meiden naar de super zou lopen in plaats van dat mijn man of ik even snel met de auto zou gaan. Ik genoot van het buiten zijn, gezellig kletsen met de oudste en de korte wandeling. Op de terug weg liep ik een stukje om waarbij we langs ‘de boot’ kwamen zoals mijn dochter het noemt, een vlonder in het water. Ze genoot ervan om daar te zijn en de vogels te zien, te benoemen, kleuren te benoemen, de vogels na te doen, het was echt zo’n geniet momentje. Een momentje dat je denkt dit moeten we vaker doen!

Thuis deelde ik met mijn vriendin, Annemarie dat ik het heerlijk heb gehad even buiten. M’n hoofd was leeg en ik had nieuwe energie. Zij wees mij op het initiatief van @maai83 op Instagram, #100dagenbuiten. Dit sprak mij accuut aan aangezien ik zoveel energie had gekregen van het buiten zijn. Dus ben ik nu dagelijks buiten, hoofd leegmaken en werken aan mijn conditie.

Nu moet ik wel bekennen dat als ik eerst van de challenge #100dagenbuiten had gehoord dat ik had gezegd ‘ja doei! Dat is niks voor mij.’ Dus het heeft zo moeten zijn dat ik eerst genoot van het buiten zijn en daarna van de challenge hoorde 😊 En we gaan nog steeds goed, ik ben elke dag even buiten aan het wandelen, met sowieso de jongste en soms ook de oudste, hondje Sjakie en papa 😊 We hebben er 5 dagen opzitten, op naar de volgende 95 😄

Bij @mriekseveryday op Instagram kan je mijn 100 dagen buiten challenge volgen, als je wilt ☺️

Liefs,
Mriek

Project: one big granny a week 2020
Patroon: granny square (klik hier voor een tutorial filmpje)
Garen: Stylecraft Special DK kleur 1257 fiesta
Haaknaald: 6mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Geef een reactie