Harry Potter deken – The Round Up


Zullen we maar gewoon meteen? Oké hier komt ie!

Alle blokken gehaakt, rand eromheen, knoopjes erop, gewassen, gedroogd en vastgelegd op de foto inclusief blij ei

zelfs nog een zwanger blij ei 🤪

In de deken perfect? Ehm nee, ik heb iig 1 foutje ontdekt in het Relieken van de Dood symbool in de bovenste banner, sommige blokken zijn strakker door de vele kleurwissels waardoor je weer een hobbeligere rand krijgt en zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen.

Vind ik dit erg/storend? Nee absoluut niet! Alleen als je hem netjes neerlegt en er niet aankomt zie je dat de randen niet recht zijn en als ik het niet gezegd had had je waarschijnlijk het foutje in het symbool niet eens gespot (als je m nu al ziet 😆) Als ik eronder lig (wat natuurlijk de bedoeling is van een deken) ligt hij ook niet perfect recht, zeker niet met een baby en peuter in huis 🤪

Oh wat ben ik weg van de deken! Toch altijd jammer als zo’n groot project waar je zo lang aan gewerkt hebt af is. Maar ook fijn want dat geeft weer ruimte voor nieuwe projecten 😄

4 jaar heb ik erover gedaan, de bedoeling was 1 jaar, maar goed, hij is nu af. En ik deel graag met jullie de aanpassingen die ik aan de patronen van CraftyRidge heb gedaan en welke kleuren Stylecraft Special DK ik heb gebruikt 😊


Ron Wemel

Ron Wemel, de beste vriend van Harry Potter.
Het originele patroon vind je hier, in plaats van het uniform heb ik de griffoendor sjaal bij hem omgedaan. Patroon daarvan vind je bij Harry Potter.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1026 apricot
1114 sunshine
1246 lipstick
1256 jaffa

Harry Potter

Ook wel ‘De jongen die bleef leven’ en ‘de uitverkorene’ genoemd.
Het patroon vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1026 apricot
1029 copper
1114 sunshine
1132 shrimp
1246 lipstick

Hermelien Griffel

De slimste heks van haar leeftijd.
Het originele patroon vind je hier, in plaats van het uniform heb ik de griffoendor sjaal bij haar omgedaan en ik heb haar haar wat langer door laten lopen. Patroon van de sjaal vind je bij Harry Potter.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1026 apricot
1114 sunshine
1246 lipstick
1709 gold

Rubeus Hagrid

Sleutelbewaarder van Zweinstein.
Het patroon vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1004 dark brown
1026 apricot
1063 graphite

De crest

Het wapen van Zweinstein (er staat een H omdat de tovenaarsschool in het Engels Hogwarts heet).
Het patroon vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1003 aster
1081 saffron
1114 sunshine
1826 kelly green

Albus Perkamentus

Het schoolhoofd.
Het patroon vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1019 cloud blue
1026 apricot
1099 grey
1203 silver
1722 storm blue

Loena Leeflang

De eigenzinnige vriendin.
Het originele patroon vind je hier, ik heb haar haar wat langer door laten lopen.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1003 aster
1010 matador
1026 apricot
1257 fiesta
1263 citron
1709 gold

Ginny Wemel

Zusje van alle Wemel broers die je niet moet onderschatten.
Het patroon heb ik zelf ontworpen, gebaseerd op de patronen van CraftyRidge, en vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1026 apricot
1114 sunshine
1246 lipstick
1711 spice

Marcel Lubbermans

De jongen die altijd zijn pad kwijt is.
Het patroon heb ik zelf ontworpen, gebaseerd op de patronen van CraftyRidge, en vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black
1004 dark brown
1009 bottle
1026 apricot
1114 sunshine
1246 lipstick

De banners

Een positieve spreuk om de dementors weg te jagen.
De patronen vind je hier.
Garen wat ik heb gebruikt is Stylecraft Special DK in de kleuren:
1001 white
1002 black


We beginnen het jaar dus goed, met het einde van dit project. Ik hoop dat je het leuk vond om te volgen al die jaren op mijn oude blog, in vlogs, Facebook, Instagram en natuurlijk hier!

Waar is de deken nu? Heel eerlijk, hij ligt opgevouwen in het deken kastje 🙈 Ik vind het een beetje spannend om hem op de bank te laten liggen met een peuter en baby in huis 😦 Peuter speelt ook graag met de dekens en dan worden ze lekker over de grond gesleept en daar heeft deze mama moeite mee met sommige dekens, waaronder ook met deze 🙈 Er zit zoveel liefde, werk en tijd in. Hij zal vast tevoorschijn komen als de meiden groter zijn en we Harry Potter gaan kijken (als ze eerste de boeken hebben gelezen natuurlijk 😉).

Doe ik nu nog wat Harry Potter gerelateerds? Binnenkort ga ik weer naar Harry Potter in concert, ik kijk nog of het lukt om nieuwe leuke Harry Potter gerelateerde achterlatertjes te maken.

Verder ben ik nog druk met het lezen van de boeken. Inmiddels ben ik begonnen in deel 5, maar heel hard gaat het niet. Ik lees graag voor het slapen om m’n hoofd leeg te maken. Met een baby in huis en gebroken nachten heb ik veel momenten om in slaap te komen en dus ook even te lezen, maar vaak ben ik toch zo moe dat ik na 2 bladzijdes slaap 😆 Da’s dan weer het voordeel dat ik de verhalen goed ken, ondanks 2 bladzijdes per keer lees ik zo weer verder 😉

Dankjewel voor het volgen van dit project 💛⚡ (en het lezen van deze lange blog). Hopelijk wordt 2020 een knaller van een pixel haak jaar! We zijn m in ieder geval goed gestart met de laatste blog over dit pixel haak project!

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


6 reacties op “Harry Potter deken – The Round Up”

 1. Hey Mriek,
  Wauw, wat een deken. Ik volgde de deken al op instagram maar wauw. Echt heel mooi is die geworden. Ik ben zelf een redelijke fan van Harry Potter maar heb vrienden die echt die hard harry potter fans zijn. Die zouden dit denk ik geweldig vinden haha. Echt heel mooi geworden.
  Alle beste wensen nog voor het nieuwe jaar.

  lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

Geef een reactie