made by Mriek, one big granny a week

Jaarprojecten

Jaarprojecten zijn er in vele soorten en maten. Ik deed vroeger veel foto projecten met elke dag of elke week een foto maken zodat je daarna een uniek dagboek hebt van je jaar.

Patroon is hier te koop

Geïnspireerd door de moodblankets die ik in 2014 veel voorbij zag komen op instagram haakte ik in 2015 elke dag een vierkantje wat uiteindelijk een deken werd. Wel op mijn manier, met een pixel hart erin 😉

In 2016 probeerde ik elke maand een blok van de Harry Potter deken te haken, met de nadruk op probeerde want die heb ik dit jaar pas afgehaakt. Maar het was de bedoeling dat dat ook een jaarproject zou zijn 😉

In 2018 haakte ik weer elke dag een vierkantje om een deken te maken. Mijn vriendin Annemarie Arts begon naar aanleiding van mijn jaarproject zelf een net iets ander jaarproject. Zij ging elke week een grote granny square haken.

Nou leek het mij leuk om dat voor aankomend jaar te doen! Elke week een grote granny square, met daarbij een foto wat voor mij belangrijk was die week/wat er gebeurde. Het zelfde als ‘a square a day’ alleen dan met ‘one big granny a week’ 😀

Ik wil hem gaan maken van allemaal restjes Stylecraft Special DK die ik nog heb liggen. En ik zal Mriek niet zijn als er niet een simpel pixel iets in komt 😉

Hij wordt 7×7 squares, dus dat zijn 49 weken en dan 3 weken voor een lekkere brede rand 😀
Ik haakte een test square, 1 square is 10 toeren gehaakt met haaknaald 6, wat in mijn geval neerkomt op 22 gram garen per square en een square van ongeveer 20×20 cm.

Waarom ga ik niet elke dag wat haken? Heel eerlijk, dat kost me te veel tijd op het moment. Ik deed een 100 dagen foto project tot de uitgerekende datum van Wuppie en na haar geboorte kostte me dat al heel veel moeite om bij te houden. Ik hoop met dit project weer elke week bewust bezig te zijn met haken. Een simpel patroon die ik kan haken zonder erbij na te denken. Ik hoop dat dit te combineren is met een baby, peuter, man, huishouden, made by Mriek activiteiten en na mijn verlof ook weer werk. En zo niet dan heb ik een stapel granny squares, misschien wel een leuk poppendekentje ofzo 😉

En jij, ga jij nog een haakproject starten in 2020? Wel een mooi jaar om zoiets te doen natuurlijk 😀

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️

3 gedachten over “Jaarprojecten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s