Harry Potter deken – Is hij af?


Exclusief rand? Ja dan is hij af 😄 Hier een blij ei foto waar de draadjes net zijn afgehecht 😆

Maar de rand dan? Daar ben je toch mee bezig geweest zag ik op je Instagram en Facebook stories? Jazeker ben ik daarmee bezig geweest. Erg grappig om te zien dat veel mensen dachten dat ik dit project wel af zou krijgen voor Wuppie geboren zou worden. Dank ook voor het vertrouwen 😉 Ook fijn te zien dat mensen dachten dat ik sneller zou bevallen en niet dat dit project gewoon niet af zou komen 😊

Maar terug naar de rand. Daar begon ik mee tijdens film 7.1, de Relieken van de Dood. Ik koos voor een simpele block stitch rand in alleen wit. Ik heb nog heel erg zitten twijfelen of ik niet de kleuren uit de ‘crest’ (middelste blok, het wapen van Zweinstein) terug wilde laten komen in de rand. Ik heb hier lang over gedacht en getwijfeld maar toch gekozen voor een witte rand om de rust in de deken te bewaren.

Nou weet ik dat randen lang duren om te haken, maar man o man wat kan je er veel tijd aan kwijt zijn zeg 🙈 Ik begon de rand met het vasten en lossen gedeelte van de block stitch helemaal rondom en daarna de toer met stokjes. Aan het eind van film 7.1 was de toer met stokjes nog niet klaar 😮 Dus ging ik gestaag verder met de stokjes tijdens 7.2 om vervolgens een toer vasten en lossen te haken. Ik besloot het hierbij te laten. Het gaf een mooi afgewerkt resultaat met iets rechtere randen dan voorheen en een mooie breedte.

De laatste steek, de laatste halve vaste haakte ik middenin de ‘Slag om Zweinstein’. Toen was het nog twee draadjes afhechten en nog meer blij ei foto’s maken 😆

Op zolder kwam de finishing touch, de naam knoop. Maar ook een ander bijzonder knoopje hoort bij dit project, namelijk het ‘this took forever’ knoopje. Alleen projecten waar ik uitzonderlijk lang over heb gedaan krijgen dit knoopje. Dit is het tweede project wat dit knoopje kreeg (voor de eerste klik hier). Waarom kreeg dit project dit knoopje? Het is geen extra award ofzo, het is gewoon omdat ik zo lang over dit project gedaan heb om hem af te ronden 🙈 Dus eigenlijk niet perse iets om trots op te zijn, maar aan de andere kant ook wel want uiteindelijk is het project afgekomen (ook al duurde het 4 jaar 😮)

Toen was het tijd om de deken te wassen en te drogen. Tijdens het wassen (de wasmachine doet z’n werk wel) ging ik lekker in bad de film afkijken, dat had ik immers nog niet gedaan 😉

Normaal gesproken block ik een project als hij klaar is en gewassen. Maar zo’n groot project met een hoogzwangere buik op de grond opspannen zag ik helemaal niet zitten. Waarom ik dan niet om hulp heb gevraagd? Ik wilde het project graag droog en schoon hebben voor Wuppie zich aandiende, dus de enige die het dan had kunnen doen was mijn man. Maar ik weet dat als ik mijn perfectionisme dan niet los kan laten het niet gezelliger wordt in huis, en hij had al met vrienden afgesproken, dus liet ik het perfectionisme los in de vorm van wel wassen en niet opspannen. Ook een optie ☺️

En daar hangt hij te drogen, over de balustrade van de zolder trap. Ja eigenlijk hoor je dekens en andere gehaakte projecten plat te drogen zodat ze niet uitrekken, maar daarvoor waren de wasrekken te klein en ik had nadat ik uit bad kwam geen puf om de block matten op de grond uit te stallen zodat hij liggend kon drogen. En zo is hij ook sneller droog, vond ik ook wel fijn 😉

Het eind eind eind resultaat? Die zien jullie volgende week. Je hebt de avond foto’s al gezien, maar nog niet het totaal met daglicht en knoopjes. Ook zal ik dan per block toelichten welke kleuren ik exact heb gebruikt, mocht je ook deze Harry Potter deken willen haken dan kan je terug lezen hoe ik het heb gedaan 😊

Aaah, oké. Nog 1 avond foto van toen hij af was. Met een blij ei hoofd en dikke buik 😉

Liefs,
Mriek

Patroon: Harry Potter CAL van CraftyRidge
Garen: Stylecraft Special DK
Haaknaald: 6 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️