Kraammanden voor de meiden


Ik heb het er al bij een aantal projecten in mijn vorige blogs over gehad, ik heb kraammanden gemaakt voor mijn meiden. Het leek mij een leuke manier om de grote zus er de eerste dagen bij te betrekken en te verwennen met wat leuke cadeautjes, voor zichzelf en voor haar zusje.

Voor beide dames heb ik 8 cadeautjes geregeld. Sommige zelf gemaakt, sommige heeft de grote zus voor haar kleine zus gemaakt en sommigen zijn gekocht. Het is dus een mix van van alles geworden, ik neem je mee wat we hebben.

De panda lappenpop heeft hem hier aan, maar hij is voor de koala 😊

Allereerst beginnen we met cadeautjes die niet in de manden zitten, die zitten namelijk in de vluchtkoffer. Ik ga in het ziekenhuis bevallen en mocht daar de eerste ontmoeting tussen de meiden zijn dan heb ik de presentjes bij de hand. Wuppie krijgt natuurlijk na r geboorte de lappenpop koala van ons, maar de grote zus heeft ook wat geregeld: een truitje voor de lappenpop koala. Ze heeft hem ook helemaal versierd met stickers toen hij ingepakt was. Ik ben benieuwd of de grote zus dat nog weet 😊

Kleine zus heeft ook een cadeautje voor haar grote zus, een zelfde soort jurkje als koala al tijden draagt was de bestelling. Ik ben benieuwd hoe de grote zus het vind als ze een cadeautje bij haar zusje ziet liggen ☺️

Ik blogde hier al eerder over de kleertjes voor de lappenpoppen.

Luiers voor pop

Maar deze zaten dus niet in de mand, wat wel in de mand zat zijn voor de grote zus de luiers en luierdoekjes voor pop, speelgoed fototoestel, het spel ‘Huisje, Boompje, Beestje’, pakje voor pop, de roze koala knuffel en een play do set. Bewust zit er ook een spel in en klei zodat ze echt even tijd met papa, mama of allebei kon doorbrengen. Iets wat ik heel belangrijk vind in de kraamtijd want haar leven staat natuurlijk ook op z’n kop.

De roze koala knuffel en rammelaar naar het patroon van Annemarie Arts uit het boek Rammelaars en Knuffels haken voor baby’s.

Voor haar zusje zit in de mand de versierde rompers, per 2 verpakt, een kartonnen boekje van Gonnie, grote koala knuffel, knuffel mede gemaakt door de grote zus en de koala rammelaar. Ik hoop dat de grote zus het erg leuk vind dat ik ook cadeautjes heb gebruikt in de kraammand die ze zelf heeft gemaakt. Het leek mij wel speciaal als ze die zo uit kon pakken voor haar zusje 😊

Knuffel mede gemaakt door de grote zus.

Als laatste kregen beide dames nog een T-shirt. De ene zegt ‘kleine zus’ en de andere zegt ‘grote zus’. Voor de kleine zus gebruikte ik een shirt van de HEMA in maat 62 en voor de grote zus een shirt van de H&M in maat 104. Het was wel even zoeken naar basic blanco shirts waarvan de kleuren een beetje overeen kwamen 🙈 Uiteindelijk liet ik de kleuren los en toen kwam ik een mooie match tegen 😆 De strijk applicaties bestelde ik bij benikhip en zijn makkelijk op de shirts te strijken. Echt een aanrader als je leuke applicaties voor shirts oid zoekt!

Ik vond het erg leuk om de manden samen te stellen en er ook dingen voor te maken. Vlak voor de 37 weken zwangerschap waren ze klaar, met 36 weken moest er nog het een en ander af en geregeld worden, maar gelukkig is het allemaal op tijd gelukt! 😄

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️