Met grote zus een knuffel maken voor kleine zus


Dat wilde de grote zus wel, samen met mama wat moois maken voor Wuppie. Eerste vraag was natuurlijk wat voor knuffel. Toen ik het haar vroeg kwam ze zelf met haar roze konijn aanzetten, die kreeg ze van haar opa en oma toen ze nog in mijn buik zat.

Ik vond dit wel een leuk idee en wist dat er een patroon van te vinden was. Ik vond hem via Pinterest op de site van Lief (het merk van het konijn) kon ik hem niet vinden.

Ook kwam ik dit leuke konijntje tegen tijdens mijn zoektocht naar het patroon. Een gevuld hoofdje en lappenpop lijf sprak mij wel aan. Dus zo geschiedde. Ik tekende zelf een patroon gebaseerd op beide ideeën zodat ik kon zien hoeveel stof we nodig hadden.

Ik wilde graag een badstofje gebruiken, maar kwam nog een restje wafelstof tegen. Daar werd ik nog vrolijker van. Grote zus koos het bonte roze stofje en aangezien het ‘haar’ projectje was ben ik er gewoon in mee gegaan.

Ik wilde een houten ring in een van de handen dochterlief vond dat prima. Uiteindelijk is het een lus geworden waar een Loopy Links doorheen kan, zodat je er een ketting van die Loopy Links aan vast kan maken waarmee je hem aan de maxi cosi en/of kinderwagen kan vastzetten. Als hij er dan uit wordt gegooid ben je hem niet meteen kwijt 😉

Het was een uitdaging om hem in elkaar te zetten. Dochterlief was ‘gelukkig’ na 2 stukjes van 3 cm naaien al klaar zodat ik kon puzzelen en prutsen. Ik wilde alleen het hoofd opvullen met knuffel vulling en de rest van het lijf niet. Dit was op zich geen probleem, alleen was het koppie breder dan het lijf waardoor vastnaaien een uitdaging was. Met iets minder vulling is het gelukt gelukkig ☺️

Grote zus is helemaal blij en trots. Ze miste wel een gezichtje, maar ik vind hem eigenlijk wel af zo 😊

Ook dit is een cadeautje geworden voor in de kraammand. Zondag vertel ik daar meer over ☺️

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️