Poppen luiers en billen doekjes


Wat hoort er nou meer bij baby’s dan luiers verschonen? Naast voeden en slapen dan. Zo is dat natuurlijk ook bij poppenbaby’s en daar hebben poppenmoeders natuurlijk wel luiers en billen doekjes voor nodig.

Via Pinterest kwam ik dit patroon tegen voor luiers en billen doekjes. Niet moeilijk om te maken en veel plezier voor dochterlief. Zeker met een baby zusje, kan ze samen met papa en mama luiers verschonen.

Ik begon met de luier doekjes. Het was alweer een tijdje geleden dat ik achter de naaimachine zat en dit is gemaakt van fleece dus geen moeilijk gedoe met zomen en rafelen.

Ik had nog genoeg restjes om te gebruiken, heerlijk een low budget projectje 😊 In het patroon zijn de maten in inches, ik durf niet meer te zeggen wat ik gebruikt heb in centimeters. Iig vergelijkbaar met de inches. De opening voor de doekjes heb ik achteraf gezien wel wat te breed gemaakt denk ik. Ik hoop dat het niet te veel gaat lubberen doordat je de doekjes er weer steeds opnieuw in doet en uithaalt. Naja, anders maak ik een nieuw ‘doosje’.

De luiers zijn ook gemaakt van stofjes uit m’n voorraad. De buitenstofjes kwamen volgens mij van stalen en de binnenstof is een oud tafelkleed. Ik had niet genoeg badstof in huis, wat het patroon aangeeft om te gebruiken, en eerlijk gezegd had ik ook helemaal geen zin om badstof te gebruiken 🙈 Dus dan een ander lapje 😉

Het klittenband was ook nog leuk, ik bleek namelijk nog maar een heel klein stukje te hebben… 🙈 En geen zin om wat bij te halen/bestellen dus use what you have en deel het op over de luiers. Vandaar dat mijn ‘billendoekjes doosje’ ook geen sluiting heeft 😉

De luiers en de doekjes samen zijn een cadeautje geworden in de kraammand die ik eerder al eens noemde. Binnenkort meer hierover 😊

Benieuwd naar de andere blogs die baby Born gerelateerd zijn? Klik dan hier.

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️