Alle beren verzamelen – Wuppie’s beren deken


En toen had ik 4 gehaakte beren blokken, de ijsbeer, bruine beer, panda en koala. Maar 4 losse blokken maakt nog geen deken, dus wordt het tijd om ze aan elkaar te haken.

Het was even zoeken naar de volgorde zoals je hierboven kunt zien. Ik vind dat als je er een foto van maakt je het met wat meer afstand kan zien en je ook beter ziet wat je mooi vindt. Ik heb dus lekker gespeeld met de blokken en gekeken naar wat ik mooi vind, maar ook of ik een blok graag bovenaan wilde hebben. Wuppie krijgt een koala lappenpop als knuffel en haar zus heeft een beren lappenpop. Ik vond de bruine beer en koala leuk naast elkaar staan, dus die kwamen bovenaan. Daarna was t nog de ijsbeer en koala een plekje geven en het lag vast ☺️

Nu gaan we echt de beren aan elkaar haken. Met de magic knot had ik wat kleine bolletjes garen aan elkaar geknoopt zodat ik niet steeds hoefde te stoppen om weer een nieuwe bol vast te knopen. Ik maakte 5 bolletjes met de kleuren geel, oranje, rood, paars en roze. Dezelfde kleuren als de achtergrond van de beren.

Ik koos voor een continuous join as you go, dit houd in dat je de blokken in rijen aan elkaar haakt en niet blok voor blok. Dit heeft als voordeel dat je maar één keer aan- en afhecht in plaats van, in mijn geval, vier keer.
Hieronder zie je een tekening hoe ik ben gaan haken. Ik begon rechtsboven in bij de bruine beer en ging via de koala naar beneden, via de bruine beer naar de ijsbeer, koala en toen langs de buitenrand terug naar boven.

Ik ben nog aan het uitzoeken hoe ik dit het beste en mooiste kan aanpakken. Ik ben namelijk niet geheel tevreden met hoe hij nu is, maar voor een eerste keer gepixelhaakte block stitch blokken aan elkaar haken met de continuous join as you go vind ik hem meer dan prima. Maar nog niet goed genoeg voor een patroon, dus daar ga ik in de toekomst nog op puzzelen 😊

Nu ben je vast benieuwd hoe de deken er nu uitziet? Nou zo:

Het is een lekker bont gekleurd geheel geworden. Grote zus zat net even met mij mee te kijken en werd meteen enthousiast over de beren, dus ik denk dat die nog steeds herkenbaar zijn 😄

Is de deken nu klaar? Nee.
Krijgen we volgende week weer een update? Nee, althans zoals het er nu naar uit ziet niet.

Bovenaan komt namelijk nog een banner met de naam van Wuppie. Wat is het probleem hoor ik je vragen, Wuppie heet straks als ze geboren is geen Wuppie meer, ze krijgt (natuurlijk) een andere naam. De naam die ze krijgt komt bovenaan de deken te staan. Dus dat is nog top secret 😉 Behalve als ze te vroeg komt, maar daar gaan we maar even niet vanuit 🤫

We hebben wel lang getwijfeld over haar naam, het moest wel bij Kiana passen, maar er niet te veel op lijken… De naam voor een tweede kind kiezen vonden we een stuk lastiger dan voor de eerste 🙈
Nu hopen dat we na de geboorte haar naam nog steeds bij haar vinden passen, anders moet ik de banner van de deken gaan aanpassen 🙄 Ach, dat zien we dan wel weer 😉

Liefs,
Mriek

Patroon: made by Mriek, wordt volgend jaar verwacht

Garen: restjes katoen van diversen merken voor naald 2,5/3 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️