Haar doneren


Het is denk ik ruim een jaar geleden dat ik met mijzelf deze afspraak maakte: ‘Ik ga mijn haar laten groeien om te doneren’. ‘Mijn’ kapper was gestopt met knippen en een nieuwe kapper die mijn haar zo leuk kon knippen had ik nog niet gevonden. Hierdoor wist ik niet wat ik met mijn haar wilde doen.

Tevens probeerden wij zwanger te worden van de tweede. Dit duurde langer dan gehoopt en dus sloot ik met mijzelf de deal dat ik mijn haar zou laten groeien tot het einde van mijn zwangerschap en het dan af zou knippen om te doneren.

Dus zo kwam het dat mijn haar sinds mei 2018 niet meer geknipt is en mijn haar voor mij langer was dan ooit. Ik en lang haar gaan niet heel goed samen, al die klitten 🙈 Ik heb wel eens gedacht om het er al eerder af te knippen, maar twijfelde of het wel al lang genoeg was. En ik was toen nog niet aan het einde van de zwangerschap. Tot gisteren. Gister stond namelijk de afspraak met de kapper dat de vlecht eraf ging.

En dat was toch wel spannend. Ik ging naar een voor mij nieuwe kapper met de afspraak om mijn haar te doneren en in model te laten knippen. Ze ging meten, want de staart moet 30cm zijn en zei dat ik wel een heel kort koppie over zou houden. Dit was de afspraak die ik met mijzelf gemaakt had dus ik ging ervoor, de vlecht ging eraf.

Het is niet de meest mooie en volle vlecht die ik gezien heb, maar het gaat om het gebaar toch?! Ik hoop dat iemand heel blij gaat zijn met mijn haren in zijn/haar pruik 😊

En ik? Ik heb nu een kort koppie waar ik nog erg aan moet wennen 😉 Maar nu ik dit typ is het nog niet eens 24 uur geleden dat de vlecht af is geknipt. De kapper stylet het natuurlijk ook anders dan ik zou doen. Ik had opeens een kop vol krullen 😄 Ik wist wel dat er slag in mijn haar zat, maar zoveel krullen had ik nog niet gehad.

Inmiddels heb ik het zelf ook nog even gewassen en niet echt gestyled, aangezien ik daar meestal niet de tijd voor neem 🙈 Dat lange haar gooide ik ‘s ochtends vaak even snel in een knot zodat het uit de weg zit, tsja dat gaat nu niet meer zoals je op de foto hierboven kunt zien 😉 Maar ook zonder veel energie in m’n kapsel te gooien zit het leuk en dat is fijn 😊

Dus van nu af aan zie je Marieke met een kort koppie 😄 En nog even met een dikke buik, maar ja voor hoe lang zou dat nog zijn? 😊

Wil je meer weten over haar donatie? Kijk dan op de site van stichting haar wensen.

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️