Harry Potter deken – update na de derde film


De start van de onderste banner. Wat een verademing even zonder de grote deken op schoot te haken. Al mocht ik de onderste banner na 20 rijen toch echt beginnen vast te haken en is dat toch een gepuzzel doordat ik het niet zo slim heb aangepakt, maar goed.

Ik heb namelijk toen ik de deken begon te haken in 2016 besloten om bij alle vierkanten rechts onderin te starten en ze meteen aan elkaar te haken. Hiervoor haak ik een extra witte rand om het originele patroon heen (meteen pixel c2c) zodat je wel een beetje onderscheid tussen de vierkanten hebt. De eerste vierkant die ik haakte was van Ron, die linksboven in kwam. Daarna Harry, die rechts ernaast een plekje kreeg en daarnaast kwam Hermelien. De eerste helft hoefde je nog niet aan elkaar vast te haken, de tweede helft wel. Dit was nu nog te doen. Het werd leuker toen ik bij de rij eronder kwam.

Hagrid was als eerste aan de beurt, ook hier hoefde ik maar één kant aan Ron vast te haken, maar het vierkant erna (het wapen van Zweinstein) moest ik na de helft gehaakt te hebben aan twee kanten vasthaken. Boven aan Harry en links aan Hagrid. Je hebt dan een gat die je langzaam dicht haakt. Het kan prima, maar prettig werken is het zo niet echt.

Maar ik bleef toch steeds rechtsonderin beginnen, ik wilde geen verschil krijgen in de vierkanten dus hield het maar zo en ben ik ook alle banners rechtsonderin gestart.
Zou ik het de volgende keer weer zo doen? Nee. Volgende keer zou ik alle squares los haken en de banners ook en ze dan met een C2C join as you go rand aan elkaar haken. Voor nu houd ik nog even vol, het is tenslotte de laatste banner ☺️

Na de derde film vond ik het resultaat wel wat tegenvallen als ik eerlijk ben. Ander halve letter gehaakt is niet bijster veel, maar het is de realiteit. En ik heb eigenlijk niks anders gedaan tijdens de film… Wel leuk om aan de spreuk ‘Expexto Patronum’ te werken met de film aan waar de spreuk wordt geïntroduceerd 😄

Stopte ik deze week hier? Nee. Ik werkte vast de draadjes weg die ik weg kon werken zonder iets Harry Potterigs aan hebben staan. Dan heb ik straks aan het eind niet nog zo’n berg draadjes te gaan dacht ik bij mezelf ☺️ We gaan zien of ik dit kan blijven volhouden 😉

Ook startte ik vast met de volgende film en dus ging ik ook verder met haken van de deken. Harry Potter en de Vuurbeker staat nu op het programma. Ik heb hem niet afgekeken, de familie kwam weer thuis, maar ik ben wel al lekker opgeschoten en heb de film kunnen kijken tot het begin van de eerste opdracht. Volgende week weer verder met haken en de film kijken 😄💛⚡

Hoe ik de deken dan een week opberg? De knijpers en bollen die in gebruik zijn liggen op het dienblad waar ik altijd mee pixelhaak, de deken ligt er opgevouwen op zo kan ik hem straks weer makkelijk pakken. De bollen en knijpers met garen zitten in de project tas die mijn moeder voor mij voor mijn 25e verjaardag maakte 😊

Grote tas en dienblad nemen aardig wat ruimte in, dus liggen ze opgeslagen in de chaise longe van de bank die een speciale opbergvak heeft. Erg handig aangezien ik dit project niet vaak hoef te pakken en je veel kwijt kan in zo’n chaise longe opbergvak. Volgende week mag alles er weer uit 😄 Ik kan niet wachten 😉

Liefs,
Mriek

Wil je meer lezen over dit project? Klik dan hier voor de andere blogs.

Patroon: Harry Potter CAL van CraftyRidge
Garen: Stylecraft Special DK
Haaknaald: 6 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️