Ijsbeer – Beren deken voor Wuppie


Soms heb je ineens een ingeving en wil je direct aan de slag. Geen idee hoe het eindresultaat er exact uit komt te zien, maar dat is het proberen waard.

Ik wilde al een tijd heel graag een deken haken voor Wuppie, voor de grote zus ligt het patroon en het garen al klaar, maar voor de kleine meid wist ik niet wat ik wilde. Opeens had ik een ingeving wat het moest worden en met welke steek. Een beren deken gehaakt in de block stitch. De beren worden erin gepixelhaakt.

Ik had op mijn computer nog de ontwerpen staan voor een koala, panda en beer, ik was namelijk al eerder bezig geweest om dieren te ontwerpen om te pixel haken. Ik paste ze een beetje aan en maakte er nog een ijsbeer bij om het beren 4-tal compleet te maken.

Ik haakte een proeflapje met katoen en naald 4 mm en kon zo uitrekenen hoeveel garen ik nodig had. Ik had gelukkig nog een hoop restjes liggen waarmee ik direct aan de slag kon.

Voor de achtergrond probeerde ik wat uit. Ik had namelijk nog een hoop rest garen liggen in verschillende tinten geel, oranje, rood, paars en roze. Ik haakte er eerder al 100 granny squares voor Ukkie mee en twee jurkjes, een voor de lappenpop koala en een voor de lappenpop beer. Ik knoopte de kleine stukjes garen aan elkaar met de magic knot en kreeg zo een gemêleerde achtergrond.

Ik heb hier wel onwijs over getwijfeld, is dit wel leuk, komt dit wel goed, werkt het, haalt het de aandacht niet gigantisch weg bij de beren? Maar ik zette toch door. Bij de pixel tekeningen hadden alle beren een andere kleur achtergrond en dat vond ik niet een heel leuk totaal plaatje geven. Voor allemaal dezelfde kleur moest ik dan 1 kleur gaan kiezen en daar garen voor kopen waar ik op dat moment geen zin in had want ik wilde gewoon aan de slag 😆

Ik heb echt bijna de hele ijsbeer getwijfeld of dit wel wat zou worden en heel eerlijk ben ik nu onwijs enthousiast! Ik zou het begin (bij de onderkant) de volgende keer wat rustiger starten door daar niet meteen te veel kleurwissels te doen, maar verder geeft het een onwijs tof resultaat al zeg ik het zelf 😄

De block stitch haakt ook lekker weg en de kleurwissels maken het alleen maar leuker, van het pixel haken en van de achtergrond 😉

Er komen dus totaal 4 verschillende beren die ik aan elkaar ga haken en zo samen een babydeken vormen. Ik ben benieuwd hoe de achtergrond van elk vierkant wordt als ik ze aan elkaar ga haken, ik hoop dat ze dan hun speelsheid niet verliezen, maar dat ga ik dan wel zien.

Volgende week laat ik de volgende beer zien, dus als je nieuwsgierig bent schrijf je dan in voor mijn blog op WordPress of via de mail en je bent als eerste op de hoogte!

Liefs,
Mriek

Patroon: made by Mriek, wordt volgend jaar verwacht

Garen: restjes katoen van diversen merken voor naald 2,5/3 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


4 reacties op “Ijsbeer – Beren deken voor Wuppie”

Geef een reactie