Wat haak ik tijdens een (haak)dipje?


Soms heb je gewoon opeens een hele hectische week zonder dat je er zelf heel veel invloed op hebt. Druk, veel afspraken en eigenlijk ligt er dan ook nog een stapel wips (work in progress) te wachten om afgemaakt te worden maar daar heb je gewoon totaal geen zin in. Tsja, wat dan?

Ik ga dan op zoek naar iets waar ik energie van krijg en wat natuurlijk past in de hectische week 😉 Laatst had ik zo’n week en het lukte me toen niet om lekker te ontspannen. De haakwerkjes die nog niet af zijn had ik echt geen zin in. Maar wat wilde ik dan?

Ik pakte m’n restbak met Stylecraft special DK erbij en het poppenbedje van m’n dochters pop. Het leek me leuk om met allemaal verschillende steken een poppenbed dekentje te maken. Ik heb al eerder een dekentje met allemaal verschillende steken gemaakt en dat vond ik heerlijk om te doen. Ik zocht inspiratie op Pinterest, want er zijn al vele van dit soort dekens gehaakt, en ik werd er helemaal enthousiast van ☺️

Dus ging ik zelf aan de slag begon met een x aantal lossen zodat het mooi op het poppenbed past en ging toen verschillende steken haken. De granny stripe is vast voor de meesten wel een bekende steek, maar de steek met die lussen die ik haakte in rood, roze en grijs was voor mij nieuw. Leuk om zo nieuwe steken te ontdekken en uit te proberen 😄

Maar net zoals ik wat nieuws begin, leg ik het soms ook weer weg om nooit mee verder te gaan. Ja ik vind het heerlijk om zo nieuwe steken uit te proberen, maar de kleurencombi vind ik persoonlijk vreselijk 🤪 De eerste vier rijen passen leuk bij elkaar en daar houdt het zo’n beetje op. Maar dat mag de pret niet drukken, ik vond het een heerlijk project om aan te werken in die hectische week (de rust is inmiddels wedergekeerd), ik heb in ieder geval 1 nieuwe steek uitgeprobeerd (die met de lusjes) en ik weet dat dit geen geweldige kleuren combinatie is. Dus weggegooid garen/tijd? Absoluut niet, ik ben me beter gaan voelen door eraan te werken en daar kan niks tegenop!

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Geef een reactie