made by Mriek

We hebben een baby born in huis!

Sinds de verjaardag van de grote meid hebben wij een baby born in huis. Eentje die kan poepen en plassen en dus ook kan eten en drinken 😊 Ze kreeg hem van mijn oma, die zelf een hoop poppen heeft en er de meest geweldige outfits voor heeft gemaakt.

outfit gemaakt door oma Joke

Ik blijk nu dus een geweldige poppenmoeder in huis te hebben 😄 Flesjes gaan erin, fruit hapjes, de baby slaapt veel en er worden boekjes aan voorgelezen.

Je begrijpt nu natuurlijk wel dat de poppen garderobe uitgebreid mag worden. Alleen patronen voor kleertjes vinden van lapjes katoen (geen tricot) en niet te ingewikkeld heb ik nog niet kunnen vinden (heb jij de tip, laat het mij weten 😄). Ik heb online ook begrepen dat de baby born kleding maat 44 past, dus ik ga nog even kijken of ik op die manier een leuke outfit voor pop kan scoren. Dat scheelt toch weer kleding maken aangezien in dat, op rokjes na, nog nooit gedaan heb 🙈

Wel heb ik te leuke patronen gevonden voor billen doekjes en herbruikbare luiers (3x raden wat ik binnenkort ga maken 😉) Je kan ze terug vinden op mijn Pinterest bord.

Nu zoek ik nog wat leuks om alle babypoppen spullen in op te bergen. Vraag aan de moeders van poppenmoeders, wat werkt fijn? Een luiertas, of een koffertje? Voor een luiertas wie weet er een fijn duidelijk patroon? Het lijkt me wel leuk om een luiertas voor de pop te maken aangezien ik die straks ook weer overal mee naartoe mag nemen 😉

Ik denk erover om zelf een reiswiegje te haken, zodat de grote zus boven en beneden de pop lekker kan laten slapen en de pop ook makkelijk vervoerd kan worden 😊 Hierover ga ik nog even nadenken hoe en wat, maar ik denk dat mij dat wel gaat lukken 😄

Een poppenbedje met beddengoed hadden we al staan 😄 Die regelde ik vorig jaar voor mevrouw. Hieronder kan je de vlog erover zien 😊

Heb jij nog leuke tips, tricks, adviezen voor de baby born pop dan hoor ik ze graag 😊

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️

3 gedachten over “We hebben een baby born in huis!”

  1. kunt u mij het patroon van de luier toesturen via de mail, ik ben namelijk een oma die voor de kleindochters zit te naaien. Ik heb 4 kleine meiden. Vandaar.

Geef een reactie