Creatief voor een verjaardagsfeest


3 jaar is ze geworden, onze kleine grote meid. Natuurlijk hebben we dat gevierd en hierbij deel ik de creativiteiten voor haar verjaardag.

Allereerst kreeg haar beer een feestjurk zoals je in de vorige blog kon lezen. Ze is er helemaal happie-de-peppie mee en beer heeft hem nog niet uit gedaan 😄

Het volgende was een spontaan knutsel werkje die we op haar verjaardag hebben gemaakt. Ze wilde graag stempel stiften (die had ze paar dagen ervoor al voor haar verjaardag van opa en oma gehad) en ik wilde haar een beetje uitdagen. Ik maakte een grote 3 op papier en vroeg of ze alleen in de 3 wilde stempel stiften. Ze verbaasde mij, want dit ging haar heel goed af en ze had er lol in. Naja dan komt de eerste letter van haar naam en toen dacht ik laten we alle letters van haar naam maar gewoon doen. Ze wilde niet meer wisselen van stift, de rest moest allemaal met de bloem stempel stift, prima meis. Ik maakte er met een perforator gaatjes in, touwtje erdoor en we konden ze ophangen. Ze was helemaal trots en blij en ik eigenlijk ook wel 😊 Dit was echt een leuke spontane verjaardags activiteit 😄

Natuurlijk had ze ook weer een verjaardagsshirt. Twee zelfs aangezien ze op haar verjaardag ging trakteren en we twee dagen later haar verjaardag vierden. Bij benikhip bestelde ik net als vorig jaar haar leeftijd, dit jaar dus een 3, in de grootste maat applicatie. Thuis nog even de instructies volgen qua strijken op het shirt en voila, je hebt een verjaardagsshirt!

Waarom kiezen we voor alleen een cijfer en niet iets van ‘Hoera ik ben 3 jaar’? Zodat het shirt gewoon gedragen kan worden zonder dat er perse een verjaardags thema aan hangt. Ik vind het zonde als ze een shirt maar 1 dag ‘kunnen’ dragen.

Natuurlijk moest er ook getrakteerd worden! Een half jaar geleden ofzo zag ik bij de Kruidvat kleine potjes playdo in een zak, leuk om te trakteren dacht ik zo 😄 Stickers zaten er ook bij dus die hoefde ik alleen maar te beschrijven met ‘Kiana 3 jaar’ en op de potjes te plakken. Om ook wat te snoepen erbij te doen knoopte ik met een touwtje een doosje rozijntjes eraan vast en tadaa, een leuke peuter traktatie! Het leuke is dat ze ook echt weg is van kleien, dus de traktatie slaat ook echt op haar 😄

Het mandje waar de traktatie in zit haakte ik vorig jaar. Het zijn 5 draden katoen in verschillende kleuren die ik tegelijk haakte met een dikke haaknaald. Vraag me niet naar de details of een patroon, ik heb toen maar wat gedaan en het werkte 😊 En de traktatie van dit jaar paste er mooi in, dus dat was fijn 😄

Het huis werd versierd met ballonnen en slingers. Na haar geboorte haakte ik met mijn eigen corner to corner slinger patroon haar naam en die hangt op de deur van haar kamer. Eens per jaar haal ik hem eraf en hang ik hem op het raam met de rest van de verjaardagsslinger. Hieronder op de foto zie je haar naam, leeftijd en jaar, hierboven hangt nog ‘Hiep hiep hoera’ (staat niet op de foto). Erg leuk dat er elk jaar een nieuw getal mag komen te hangen.
Wil je ook zo’n gepersonaliseerde slinger haken? Je vind het patroon in mijn Etsy shop.

En de jaarlijkse traditie is bij ons de beren cake. Als kind zijnde bakte mijn moeder met mij een beren cake voor mijn verjaardag en dat doe ik nu dus ook met mijn dochter. Toen ik zwanger was stond een beren cake vorm dan ook hoog op mijn verlanglijstje 😄 Ze ‘helpt’ nu ook met het maken van de cake door wat ingrediënten aan het beslag toe te voegen, ze vond het een groot feest en keek er al tijden naar uit. Voor haar hoort de beren cake maken en opeten echt bij haar verjaardag 😄

Maak jij nog iets speciaal voor verjaardagen? Of heb je tradities? Laat het me weten, vind ik leuk om te lezen 😄🥳

Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Eén reactie op “Creatief voor een verjaardagsfeest”

Geef een reactie