Chocolade reep pixel haken


Je hebt m waarschijnlijk wel voorbij zien komen op m’n pixel tekeningen Instagram account, de chocolade repen. Soms heb je ineens inspiratie om iets te tekenen en dat doe je dan ook 😄 Het pakte ook erg leuk uit vond ik zelf, zeker zo’n aangebroken/hap uit genomen reep.

Dit was een van de pixel tekeningen die ik graag zo snel mogelijk wilde haken 🙈 Het ontwerp maakte mij zo blij, maar ja hoe, wie, wat, waar?

Toen werd op werk bekend dat m’n baas weg ging. Dat verdient een afscheidscadeau. Ze werkte in de kinderopvang en ze ging naar het onderwijs dus een veel gegeven cadeau zijn chocolaatjes. Wat is er dan leuker dan chocolade te geven, die je niet kan opeten 🤪 Ik dacht daar krijgt ze vast al genoeg van 😉

Ik wilde mezelf wel een beetje uitdagen en niet gewoon corner to corner pixel haken, dus koos ik voor de mini corner to corner. De gewone corner to corner is met stokjes en de mini corner to corner is met halve stokjes, zo zou het ontwerp ook niet al te groot uitvallen.

Ik dook in mijn bak met restjes Stylecraft en ging aan de slag. De mini C2C was in het begin wel even wennen omdat ik zo de gewone C2C gewend ben, maar het wende al snel gelukkig.

Gaandeweg werd ik niet heel blij van de mini C2C, ik vond m wat slordig ogen. Of dat nu komt door de vele kleurwissels, het patroon of de steek daar ben ik nog niet over uit, daarvoor zou ik de steek moeten uitproberen met andere projecten.

Het haken was klaar, maar toen kwamen de vele draadjes om af te hechten 🙈 Dat was wel even een werkje, maar het maakt het project wel echt af!

En nu? Ik had een lapje stof, dat is niet zo leuk om cadeau te geven. Ik besloot er een wandhanger van te maken. Een mooie stok kon ik niet vinden om hem aan vast te maken, dus koos ik voor wat we in huis hadden, een saté prikker.

Ik haalde de saté prikker door de bovenkant en knipte de punt af met een kniptang. Om te voorkomen dat het project van de prikker af zou schuiven heb ik met een lijmpistool twee bolletjes gemaakt, aan elke uiteinde één, zodat hij er niet af kon glijden. Nu nog een draad eraan zodat hij opgehangen kon worden en franjes voor de finishing touch en hij was klaar!

M’n baas vond het een erg leuk en origineel cadeau. Ik hoop dat hij een leuk plekje heeft gekregen in haar huis of misschien wel in de klas 😊

Liefs,
Mriek

Patroon: made by Mriek

Garen: Stylecraft Special DK in de kleuren
Dark Brown 1004
Fondant 1241
Wisteria 1432
Grass green 1821
Silver 1203
Walnut 1054

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Eén reactie op “Chocolade reep pixel haken”

Geef een reactie