100 dagen met …


In mijn vorige blog kon je lezen over de panda lappenpop en waarom dat toch niet de ‘vaste knuffel’ van Wuppie gaat worden. Maar, wat wordt dat dan wel?

Misschien heb je op Facebook en Instagram meegekregen dat ik een 100 dagen project ben gestart.

Voordat grote zus werd geboren 3 jaar geleden startte ik het project ‘100 granny squares voor Ukkie‘. Honderd dagen voor de uitgerekende datum startte ik met het haken van 1 granny square per dag om zo een deken voor haar te haken. Ook maakte ik elke dag een foto met dat vierkantje wat zorgt voor een uniek dagboek. Ze kwam wat vroeger en na de 100 dagen was de deken nog niet groot genoeg voor haar bed, dus hield ik het project wat langer aan en werden het 160 granny squares. Uiteindelijk heeft ze nu een deken met 80 dagen voor haar geboorte en 80 dagen na haar geboorte, een uniek dagboekje.

Voor Wuppie wilde ik ook zoiets doen, maar weer elke dag een vierkantje haken zag ik niet zitten. En natuurlijk hoef ik niet voor beide dames exact hetzelfde te doen, maar helemaal niks doen vond ik ook niet leuk.

Terugkomend op de lappenpop, er moest dus een nieuwe komen. Omdat we eerst twijfelden tussen een panda en koala was de keuze nu snel gemaakt, ook omdat de koala 1 kleur is en niet wit ☺️

Dus ik ging een koala lappenpop haken. Ik haalde het katoen in huis, Catania in de kleur grijs, en ging aan de slag. Ik koos nu expres voor Catania, een oud en vertrouwd merk voor mij (ik haakte er mijn ontwerpen uit de cupcake boeken ook mee) omdat ik weet dat het lang mooi blijft. Hopelijk is dit ook zo bij intensief gebruik (de knuffel van grote zus gaat alweer 3 jaar mee, maar is weer van ander katoen gehaakt).

Wat hebben de koala lappenpop en het 100 dagen project gemeen? Nou, de koala gaat 100 dagen met mij en Wuppie mee op avontuur! Ondertussen zijn we alweer bijna 2 weken bezig, dus als je me op andere social media volgt heb je het waarschijnlijk wel al voorbij zien komen 😉

Het wordt weer een persoonlijk dagboekje, maar dan toch weer heel anders dan voor de grote zus. Bij de grote zus was ook niet alles gerelateerd aan de zwangerschap/baby in mijn buik met de foto’s die ik maakte. Dat probeer ik nu wel te doen, al doe je natuurlijk niet elke dag iets voor de kleine of soms schieten er andere dingen boven uit die niet baby gerelateerd zijn maar wel echt mijn dag laten zien. Ach, ik ga zien hoe het precies vorm krijgt 😉

Ik weet wel dat ik uiteindelijk een mooi fotoalbum voor Wuppie ga maken. Of er uiteindelijk meer dan 100 foto’s in komen weet ik niet zeker, maar ik denk dat ik de eerste tijd met Wuppie in ons leven toch veel foto’s zal maken en koala altijd bij r zal zijn, dus dikke kans dat dit project ook langer gaat duren 😉

Liefs,
Mriek

Gebruikte materialen

Patroon koala lappenpop: uit het boek ‘Gehaakte lappenpoppen 3’ van Sascha Blase van Wagtendonk

Patroon jurk lappenpop: uit het boek ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ van Sascha Blase van Wagtendonk. Ik gebruikte het patroon van de rode jurk, zonder strik, met de mouwen van het shirt. Ik wisselde elke toer van kleur.

Garen koala: SMC Catania 0172

Garen jurk: restjes katoen voor naald 2,5/3 mm

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


3 reacties op “100 dagen met …”

Geef een reactie