Panda lappenpop


Met een nieuwe kleine spruit op komst moest ik natuurlijk een knuffeltje haken voor de kleine. De beren lappenpop is een grote hit bij mijn nu 2 jaar en 11 maanden oude dochter. Vanaf haar geboorte was hij al bij haar. Hij is wel lichtelijk gedwongen, het was de enige knuffel die overal mee naartoe ging 😉 Maar ik vind t zo fijn dat ze haar vriendin altijd mee kan nemen en ze er heel veel steun uit haalt, dat wilde ik ook voor Wuppie (zo noemen we de nieuwe kleine spruit).

Mijn man en ik kwamen er samen niet uit. We wilden graag een beer soort, ijsbeer viel af want een witte knuffel met een klein kind leek me geen succes dus werd het de keuze of een panda of een koala. Ik wilde graag een koala, manlief een panda dus mocht dochterlief beslissen wat het werd. De keuze was duidelijk, mama moest een panda haken voor Wuppie, 2-1 dus ik moest me erbij neerleggen.

Ondertussen had ik een mail gekregen van Hobbii, of ik hun garen uit wilde proberen. Ja graag! Toen we wisten dat ik zwanger was en wat voor lappenpop ik moest haken wist ik dat dit een mooi project was om het katoenen garen van Hobbii uit te proberen. Ik vroeg een bol wit katoen en een bol zwart katoen zodat ik aan de slag kon gaan.

Het duurde een paar dagen voor ik de bollen in huis had, want ze komen uit het buitenland, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kreeg een witte bol van de Rainbow Cotton en een zwarte bol Cotton Kings van Hobbii. En toen kon ik ermee aan de slag!

Het garen haakt vergelijkbaar met Catania, Yarn & Colors must have, Phildar Coton 3 en Catona. Splijt niet en haakt erg prettig 🙂 Gaande weg tijdens het haken realiseerde ik me wel dat een panda toch ook erg veel wit in zich heeft zitten en dat dit dus ook wel snel snoezelig kan worden als hij veel wordt gebruikt. Precies de reden waarom we niet voor een ijsbeer kozen… Naja, dochterlief had gekozen dus er was geen weg meer terug.

Ik haak hem niet geheel volgens het patroon van Sascha Blase van Wagtendonk zoals hij staat beschreven in het boek ‘Lappenpoppen haken’. Het lijf, hoofd, armen en benen wel, al vul ik de handen niet op. Voor de oren heb ik het patroon gebruikt van de beren cupcake uit mijn boek Dierencupcakes haken. Ronde zwarte ogen vond ik zelf niet passen bij de panda, dus ben ik aan de hand van panda foto’s zelf wat uit gaan proberen. Ik gebruik geen veiligheidsoogjes als het voor kleine kinderen is dus moest ik ook wat bedenken zodat de oogjes wel een beetje zichtbaar waren op de zwarte vlek (om het zo maar even te noemen). Het was nog een gepuzzel en mijn man vond hem er af en toe ook wel een beetje eng uitzien. Is dit wel geschikt voor een klein kind zonder dat die er nachtmerrie’s van krijgt?! Zolang de kleine hem vanaf het begin af aan heeft moet het vast wel goed komen, toch?!

De panda is klaar! En dochterlief mocht de kleurtjes uitzoeken voor een shirtje en jurkje voor Wuppie. Het shirtje was in een avondje klaar, maar toen ik het shirtje bij de panda aan deed klopte dit voor geen meter… Ik denk dat het komt omdat je dan de overgang van zwart naar wit in het lijfje niet meer ziet.

Nou raak je er wel aan gewend, maar mede omdat we (mijn man en ik) allebei geen hele grote fan zijn van deze lappenpop panda komt er toch een andere lappenpop voor Wuppie.

De panda lappenpop is nu al een paar maanden klaar en er is al redelijk mee geknuffeld door peuter dochter. Je ziet het ook aan het garen, die lijkt een beetje te gaan pluizen terwijl het wel 100% katoen is, iets wat ik niet prettig vind voor een bolletje katoen.

Er komt, naja er is al een nieuwe lappenpop voor Wuppie. Ik zal m binnenkort op m’n blog introduceren 😊

Wat ik met de panda ga doen? Die is nog steeds voor Wuppie. Grote zus heeft een beren familie gekregen (klik hier om ze te zien) en kleine zus gaat er ook een krijgen, waar panda onderdeel van is. Hoe en wat zal ik later delen ☺️

Liefs,
Mriek

Patroon panda lappenpop: uit het boek Gehaakte lappenpoppen van Sascha Blase van Wagtendonk (met eigen versie van de ogen en oren).

Garen panda: Hobbi Rainbow Cotton 8/4 kleurnummer 1 wit, Hobbi Cotton Kings Cotton 8/4 kleurnummer 8403 zwart.

Patroon shirt: uit het boek Gehaakte Lappenpoppen 2 van Sascha Blase van Wagtendonk (hartje is er zelf ingehaakt, randje vasten om mouwen, kraag en onderkant trui is eigen toevoeging)

Garen shirt: restjes katoen die ik nog had liggen

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️

Het garen heb ik gesponsord gekregen van Hobbii, maar de mening is geheel van mezelf. Hobbii dankjewel dat ik jullie garen mocht uitproberen!


Eén reactie op “Panda lappenpop”

  1. Schattige panda. Jammer dat het garen pluist in gebruik. Dat is niet veilig voor de longetjes van kleine Wuppie. Maar als je nog een andere gaat haken kun je ander katoen gebruiken dat niet pluist.
    Goed idee om de oogjes te borduren. Nog een tip: stop de vulling in een stuk panty, dan kunnen er geen pluisjes tussen het haakwerk doorpiepen.
    Groetjes, Margaret

Geef een reactie