Het is wat stiller


Voor dit najaar had ik hele gave doelen gesteld. Ik zou druk zijn met mijn YouTube kanaal, pixel haken helemaal op de kaart zetten, patronen maken, m’n Etsy shop weer volgooien en updaten maar helaas is de realiteit wat anders gelopen.

Wij waren al een tijdje bezig voor een tweede kindje. Ik liep vast omdat dit niet lukte en had eigenlijk m’n leven een beetje op pauze gezet. Ik ben toen kritisch gaan kijken en voelen naar wat ik wil en ben daar doelen voor gaan stellen.

Wat wil ik dan? Pixel haken helemaal op de kaart zetten! En dan niet alleen met de corner to corner steek en 2 stokjes per pixel, maar ook met granny squares, de block stitch eigenlijk met alle steken waarmee je kan pixel haken. Niet allemaal tegelijk, ik kan niet toveren ondanks dat ik Harry Potter gek ben 😆, maar een aantal wilde ik dit najaar uitlichten met tutorials, patronen, leuke grote en kleine projecten, eigenlijk voor ieder wat wils om te starten met pixel haken, of het eens uit te proberen of er juist mee verder te komen.

En toen gebeurde er een wondertje, ik werd zwanger, een tweede kindje is onderweg! De eerste tijd was mijn creatieve flow ver te zoeken (had ik met de grote zus ook last van de eerste periode van de zwangerschap) dus gebeurde er niet zo veel op creatief gebied. We zijn lekker met het gezin op vakantie geweest en daar stortte ik eigenlijk een beetje in. Mijn lijf riep dat ik rustiger aan moest doen. Eigenwijze ik ging gewoon door totdat ik niet meer kon. Ik moest beter zorgen voor de kleine in mijn buik, maar ook voor mijzelf!

De creatieve flow was ook nog niet zo aanwezig dus las ik veel boeken (de serie van Elm Creek Manor van Jennifer Chiaverini, heerlijk!) Ik vond op mijn telefoon een app om pixel tekeningen te maken en toen ging het allemaal weer een beetje kriebelen. Het haak virus kwam weer terug en ik wilde weer 500 dingen tegelijk. Maar wat er ook al die tijd was was extreme vermoeidheid. Ik moest keuzes maken en koos voor mijzelf en mijn gezin.

En dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ja ik heb nog wat vlogs opgenomen in de hoop dat ik die nog kon monteren en online zetten, maar ik zou niet weten wanneer en hoe ik dat zou moeten doen. Laat staan patronen uitwerken, tutorials maken en mensen helpen als ze vragen hebben over pixel haken. Natuurlijk wil ik alles zo duidelijk mogelijk online zetten, maar daar blijft het niet bij. Als er vragen zijn, of er moeten wat verduidelijkingen komen moeten die wel zo snel mogelijk gebeuren en niet pas als ik weer een keer een beetje puf heb want ja dat kan morgen zijn, maar dat kan net zo goed over 6 weken pas zijn.

Dus heb ik de keuze moeten maken om mijn doel voor dit najaar los te laten. Als ik alles online ga zetten wil ik het goed doen, en niet halfbakken tussen de bedrijven door. Ik en mijn gezin gaan even voor, ik hoop hiervoor op jullie begrip.

Nou waren sommige haakdoelen ook heel mooi gesteld, maar totaal niet realistisch meer gezien de tijd die ik nog heb voor de kleine wordt geboren. De ambities waren groot. Zou jij het kunnen om nu nog voor december een pixel gehaakte slinger, een pixel gehaakte sjaal en 2 pixel gehaakte dekens te haken?! En dan nog alle patronen uitwerken, vormgeven, tutorials maken al dat soort werk. Zelfs zonder extreme vermoeidheid is dat een uitdaging, laat staan nu voor mij 😉

Wanneer komen de tutorials en alles wat je wilt delen met pixel haken dan? Daar durf ik geen antwoord op te geven. Natuurlijk ga ik er in het nieuwe jaar weer voor maar ik moet ook mijn gezin de tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie (en mezelf natuurlijk) en die staan op 1. Ik heb geen idee hoe het leven gaat zijn met een baby dochter en peuter dochter, en dan nog een man en hondje en oh ja ik ben er zelf ook nog 😆

De komende tijd hoop ik wel wat projecten af te ronden voor de patronen die in mijn hoofd zitten, zodat ik als ik de tijd heb niet nog met alles moet beginnen. Het sluit ook aan met de belevingswereld waar ik nu in zit zeg maar. Want de pixel slinger is met letters en laat er nou een nieuwe wereldburger op komst zijn die net als haar zus een naam slinger op haar kamer deur verdient en natuurlijk een ‘Hoera een meisje’ slinger voor op het raam ☺️ Peuterdochter heeft een grote meiden bed en op een grote meiden bed hoort ook een grote meiden deken. Oftewel een deken die op haar bed past en niet te klein is 😉 De sjaal heb ik even in de spreekwoordelijke koelkast gezet en de andere deken is een project voor volgend jaar 😊

Dus waar komt het op neer? Ik probeer wat wips (work in progress) af te maken, ik wil voor beide meiden een deken maken maar die voor de kleinste ben ik er nog niet uit wat precies dus die heb ik nog niet genoemd en verder doe ik rustig aan en zorg ik goed voor mijzelf en mijn gezin want die zijn nu het belangrijkste.

Vloggen ga ik niet meer doen dit jaar, ik heb geen idee waar ik de energie vandaan moet trekken om vrolijk te vloggen over m’n projecten 🙈 Maar ik ga er wel over bloggen! Dat kan ik gewoon vanuit m’n bed op m’n telefoon doen, of waar dan ook ik mag zitten, liggen, hangen, doen. Er zijn al een aantal projecten af waar ik tegelijk een vlog over wilde plaatsen, maar dat zit er gewoon even niet in. Ook geen idee of ik het vlog materiaal wat er nu nog ligt ga gebruiken, ik bewaar het en dan zie ik het volgend jaar wel als ik het vloggen weer oppak ☺️

Maar over die projecten die af zijn ga ik dus binnenkort blogjes maken en misschien ook wel waar ik mee bezig ben. Ik weet het niet precies, volg mij gewoon hier op mijn blog en op Instagram en Facebook dan zal ik daar ook delen als er weer wat online staat en natuurlijk als ik tussendoor nog wat te melden heb 😉

Dankjewel als je deze hele lap tekst hebt gelezen 😉 Ik ga nu op de bank, met een haakwerkje even mijn me-time pakken.

Tot snel!
Liefs,
Mriek

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel ❤️


Eén reactie op “Het is wat stiller”

  1. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Goed om nu jouw kindje, jouw gezin en last but not least jezelf voorop te zetten. O zo belangrijk om gezond de zwangerschap door te komen. Het is niet voor niets dat een zwangere vrouw zich niet goed kan focussen op andere dingen, dat je al je energie nodig hebt voor de baby in de maak en voor de veranderingen in je gezin.
    Al die andere dingen zijn niet zo belangrijk. Als je er zin in hebt en weer energie, dan pak je dingen in de toekomst wel weer op. Zet de ideeën gewoon in een notitieboekje en wanneer de tijd er rijp voor is, komen die ideeën je wel weer van pas.

    Lieve groetjes, Margaret

Geef een reactie