Koffertje voor de beren familie pimpen


Twee jaar geleden schreef ik op mijn oude blog een bericht over de beer voor Uk. Beer heb ik gehaakt toen ik zwanger was van mijn dochter en ik droomde er toen al stiekem van om een hele beren familie voor haar te maken.

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is er een hele familie. Met twee grote beren en twee kleine beren. Ze kan zelf kiezen of het een papa en mama en zoon, dochter zijn of wat anders. Het zijn haar beren, dus ze mag zelf bepalen 🙂

Maar al die beren hebben ook een plek nodig om hun kleren op te bergen en ook om te slapen. Dat haar echte beer bij haar in bed ligt is prima, maar ze hoeven er niet allemaal bij 😉 Ik kocht een tijdje terug een Woezel en Pip koffertje bij de kringloop waar de beren makkelijk in passen, ik wist meteen dat dit hun ‘huisje’ zou gaan worden. In deze blog liet ik al zien hoe ik de slaapzakjes maakte, alleen de rest van de koffer moest nog gepimpt worden.

Dochterlief had rode verf uitgekozen voor haar koffer, dus ging ik aan de slag. Ik had ergens gelezen dat acryll verf goed dekkend zou zijn, ik had er 8 lagen voor nodig, maar je ziet Woezel en Pip er nu niet meer doorheen 😉

Met foam letter stickers van de Hema plakte ik op de rode koffer ‘Kiana’s beren familie’. Geen twijfel over wat er in de koffer hoort te zitten en van wie hij is 😉

Toen kwam de volgende uitdaging, de dubbele bodem maken. Ik had nog nooit zoiets gedaan dus het was even vogelen en uitproberen. Gelukkig liep ik vlak voor ik de koffer wilde gaan pimpen tegen een lijmpistool aan en nam ik die mee naar huis, dit maakte het werk een stukje makkelijker.

Op karton maakte ik de omtrek van de koffer en knipte dit uit, daarna knipte ik hem bij zodat hij in de koffer paste en er ook nog uit kon. Ik knipte ook wat stukjes karton om in de koffer te doen, zodat de dubbele bodem niet zou zweven in de koffer.

Om ze af te werken deed ik er een lapje stof omheen die ik vast lijmde met het lijmpistool. Het was wel even kliederen met de lijm, maar het is me gelukt. Ik maakte ook een lusje aan de dubbele bodem zodat je hem er redelijk makkelijk uit kan halen, anders kom je niet bij de opbergruimte voor de kleding en ik lijmde de stukjes karton voor de hoogte van de dubbele bodem in de koffer.

Toen kon het inruimen beginnen. De kleren zijn gebaseerd op de patronen van de lappenpop kleding uit ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ van Sascha Blase-van Wagtendonk. Sommigen zijn echt haar patroon, bij anderen ben ik uitgegaan van haar patroon en heb ik ‘m zelf hier en daar aangepast om weer een net ander kledingstuk te krijgen. De lappenpop beren zijn overigens gebaseerd op de panda uit ‘Gehaakte lappenpoppen’ van Sascha Blase-van Wagtendonk.

De kleren kregen onderin hun plekje, dubbele bodem erop en daar komt het slaapzakje met de beren erin. De koffer kan nog net dicht 🙂

Van dit hele avontuur maakte ik ook een vlog, hij is lekker creatief geworden met een hoop gehannis xD Maar ook met ongeloof, want dit project is nu na al die jaren af, dat is toch wel stiekem een dingetje.

Mijn dochter was blij verrast toen ze het koffertje kreeg. Ze herkent de eerste letter van haar naam en dat maakte het extra leuk dat haar naam er ook daadwerkelijk op staat. Ze speelt er graag mee en heeft de koffer (met inhoud) al trots geshowed aan de opa’s en oma’s. Ik heb zelfs al met wat doorzichtig tape de koffer bij elkaar mogen plakken want hij was al een beetje aan het scheuren. Dit komt mede doordat de beren al te veel kleren hebben 😆 Dus ik heb er maar weer wat uitgehaald 😉

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3


2 reacties op “Koffertje voor de beren familie pimpen”

  1. […] De beren familie moest dan ook niet voor niks af, dat was namelijk één van de cadeautjes die Kiana kreeg toen we haar vertelden dat ze grote zus zou worden 😊 Daarnaast kreeg ze een boekje van Nijntje waar Nijntje grote zus wordt. […]

Geef een reactie