Improv rokjes


Ik heb rokjes gemaakt voor mijn dochter. Gewoon simpel met elastiek. Naja, dat gedeelte was simpel, want ik wilde een beetje ‘improv quilt’ toevoegen. Natuurlijk wordt een rokje geen quilt, maar door met de stofjes te spelen en erin te snijden en dan weer met een lapje ertussen aan elkaar te naaien krijg je toch een soort improv.

Hierboven op de foto zie je een voorbeeldje. Ik heb de hartjes stof doormidden gesneden en daarna een stuk roze stof ertussen gezet. Dit zorgt voor een leuk speels effect al zeg ik het zelf 😀 In de vlog kan je precies zien hoe ik het heb aangepakt.

Ik vond ze erg leuk om te maken, zeker door het improv gedeelte. Er liggen nog 2 stofjes klaar om ‘gewone’ rokjes van te maken, maar de tijd is een beetje zoek om ze te maken aangezien een klein meisje geen middagdutjes meer doet 0_0 😉 Dus dat is even wennen en zoeken naar een nieuwe balans, maar dat zal vast wel weer komen binnenkort 🙂

Hier nog de patronen die ik heb gebruikt. Voor een enkel rokje klik hier, voor een dubbel rokje klik hier. Fijne dag vandaag!

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3

,

Eén reactie op “Improv rokjes”

Geef een reactie