Pixel haken met de block stitch


Ik ben verslaafd aan pixel haken. Ik deed dit al met stokjes, de corner to corner steek en met granny squares maar ik had dit nog niet met de block stitch gedaan. Hoog tijd dus!

De vlog hierover vind je hier.

Het werd een dekentje voor de dochter van mijn vriendin. Het patroon van dit me to you beertje (die je hier vindt op mijn pinterest pagina) stond al lang op mijn wensenlijstje om te haken, alle kleuren garen had ik nog in huis dus ik kon aan de slag!

Al snel kreeg het beertje vorm en met een afspraak in het verschiet was er ook een einddatum waarop dit project af moest zijn.

De datum werd door ziekte nog een paar keer verschoven, maar uiteindelijk lag hij toch opgespannen te drogen op de zolder. Daarna was het nog een naamknoopje toevoegen, inpakken en cadeau geven.

Pixel haken met de block stitch is erg leuk om te doen. Het heeft zeker wat weg van de corner to corner, alleen dan in rijen in plaats van hoek naar hoek haken. Ik het najaar hoop ik tutorials over pixel haken te delen, dus blijf mij vooral volgen als je niks wilt missen 😉

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3


17 reacties op “Pixel haken met de block stitch”

 1. Wauw wat leuk zeg, ik ga dit zeker ook een keer proberen kijken of dit nog leuker is dan c2c. Top bezig Mriek. Myung.

 2. Met welk garen haak jii meestal dekens ? Ik zou ook graag een keer een deken haken.
  Heb wel al C2C kussens gemaakt met royal alleen deze kleuren zijn erg beperkt en veranderen regelmatig in de winkel.

 3. Ik ben al 2 x met een pixel bloksteekdeken begonnen omdat de kleuren veel horizontaal liepen en dat leek me een goed idee om het dus ook horizontaal te haken, maar ik vind de kleurenwissels niet echt mooi. Wat doe jij eerst in de nieuwe kleur: de stokjeslijn of de vaste lijn? Is hier een foto tutorial van?

  • Hoi Ruby,
   Ik heb hier nog geen tutorial van, maar die gaat er zeker nog komen! Maar misschien kan je tot die tijd wat tips en tricks uit de vlog halen ☺️
   Liefs, Mriek

 4. Ik ben dankzij jouw video’s nu ook begonnen aan een pixeldeken met de blokstitch.
  Alleen merk ik dat de zijkanten helemaal scheef lopen.
  Ik heb nog steeds evenveel steken en mijn steken blijven ook mooi boven elkaar, maar de zijkanten trekken helemaal scheef….
  Komt dit goed met het blokken nadien? Of doe ik toch echt iets verkeerd?

 5. Goedendag,
  Ik zag je deken voor bij komen en werd opslag verliefd. Mijn dochtertje vond hem niet zo mooi omdat er geen roze inzat. Ik heb het patroon aangepast en nu vind ze het leuk als ik deze deken voor haar maak. Daar ik geen stylecraft special DK in huis heb om te kijken hoeveel garen ik nodig heb, vroeg ik mij af of jij kan vertellen hoeveel pixels je ongeveer uit 1 bolletje van 100 gram haalt, zodat ik uit kan rekenen hoeveel garen ik ongeveer nodig heb. Alvast bedankt

  • Beste Maria, wat leuk dat je hem wilt gaan haken! Aangeven hoeveel pixels ik uit 1 bol haal heeft helaas geen zin. Iedereen heeft een andere hand van haken en dus ook een andere hoeveelheid garen nodig voor hetzelfde project. Ik kan je hier dus helaas niet bij helpen.
   Liefs,
   Mriek

 6. Hoe weet je welke steek je moet hebben voor een kussen van 40×40 cm
  Het patroon is 105 steken en 108 toeren

  • Proeflapjes maken met verschillende steken en verschillende soorten dikte garen. Er is helaas geen pasklaar antwoord omdat iedereen een andere hand van haken heeft. Succes 💛🌷

Geef een reactie